Teraz jest 05 wrz 2025, 13:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Nowa wersja sprawozdania SK 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 17:09

POSTY        295
Post Re: Nowa wersja sprawozdania SK
Dostaliśmy. Ale to i tak dotyczy tylko wierszy 1-19. W pozostałych (nowych) już trzeba rozbijać, zliczać, sumować itp. Robota głupiego.

03 mar 2014, 15:42
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 lis 2007, 07:51

POSTY        117
Miszmasz 400 zawiadomień to jest pikuś - są urzędy co maja ponad 4000 (w tym niestety mój) więc rozpisanie nawet jakby co 400 to jest nic

03 mar 2014, 17:56
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA11 cze 2011, 14:23

POSTY        1
a co Szanowni Państwo powiedzą (napiszą) o "polityce karnej" która ma być projektowana przez MF. Jak sądzę, jakiś geniusz wprowadzi taryfikator i biada jak się ktoś wyłamie (tj. nałoży mandat mniejszy niż "potrzeby budżetu").

03 mar 2014, 18:11
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA11 kwi 2010, 12:57

POSTY        22
Ja też liczę zawiadomienia w tys. i jakoś muszę z tym żyć. Mam pytanie, czy w wierszu 15-19 "odmowy" należy również wpisać odstąpienia?

03 mar 2014, 21:09
Zaawansowany

REJESTRACJA23 maja 2008, 10:43

POSTY        66
Czytając wasze posty jestem jednocześnie podbudowany i zmartwiony.

Podbudowany, bowiem wasza troska jak TO (nowe SK) zrobić, świadczy o waszym poważnym i rzetelnym podejściu do wykonywanej pracy. Tak winno być, ale...

...na Boga, ile lat pracujecie (w ks, czy w ogóle w urzędzie)? Po prostu wpiszcie jakieś dane, mniej czy więcej pasujące do waszych zasobów. Byle tylko matematycznie się zgadzało (suma wierszy od ... do, itp ble, ble, ble...). Nie można z MANDATÓW! No pewnie, że nie nie można, bo nie zbiera takich danych. A więc jutro od rana nie mazać się, wziąć dane, może nie z palca, jak ktoś tam wcześniej wpisał (może być inna część ciała ;) ), kliknąć wyślij. Zrobione.

A potem możecie zrobić jakieś nieważne rzeczy. Bo ja wiem, może ao napisać, albo kogo przesłuchać.

03 mar 2014, 23:21
Specjalista

REJESTRACJA25 lut 2008, 20:06

POSTY        468
Dałam sobie jakoś radę ;) , ale ciągle mam nadzieję, że ktoś czyta to tu piszemy i wyciągnie wnioski.
Mam nadzieje, że u mnie liczby sie zgadzają.  :D

04 mar 2014, 07:33

REJESTRACJA22 lip 2011, 12:14

POSTY        89
Karnista2                    

Czytając wasze posty jestem jednocześnie podbudowany i zmartwiony.
Podbudowany, bowiem wasza troska jak TO (nowe SK) zrobić, świadczy o waszym poważnym i rzetelnym podejściu do wykonywanej pracy. Tak winno być, ale...

...na Boga, ile lat pracujecie (w ks, czy w ogóle w urzędzie)? Po prostu wpiszcie jakieś dane, mniej czy więcej pasujące do waszych zasobów. Byle tylko matematycznie się zgadzało (suma wierszy od ... do, itp. ble, ble, ble...). Nie można z MANDATÓW! No pewnie, że nie nie można, bo nie zbiera takich danych. A więc jutro od rana nie mazać się, wziąć dane, może nie z palca, jak ktoś tam wcześniej wpisał (może być inna część ciała ;) ), kliknąć wyślij. Zrobione.

A potem możecie zrobić jakieś nieważne rzeczy. Bo ja wiem, może co napisać, albo kogo przesłuchać.

A ja myślałem, że nie odważnych karnistów.

A co do tych sprawozdań: Co to jest program Mandaty? Jeżeli dla MF jest nieprzydatny to niech zmienią na inny program. Pracujemy w dobie internetu i komputerów a do sprawozdań ich wcale nie używamy. Jak widziałem pierwszy raz sprawozdanie to myślałem że wystarczy wpisać dane z programu mandaty i sprawozdanie będzie wykonane w ciągu 1 h. Obecnie aby sprawozdanie było zrobione RZETELNIE należy poświęcić około 3 dni.

U mnie w Urzędzie było sprawozdanie odnośnie hipotek i zastawów. Szefostwo nie wykazało na około 3 mln hipotek i zastawów.  A ministerstwo cieszy się że ma statystyki i może szybko odpisać lewiatanowi czy innej podobnej organizacji.

A do polityki karania to niech lepiej się nie mieszają. (jeżeli mają wprowadzić sztywne stawki za określone czyny). Już namieszali w polityce karania pijanych kierowców( w szczególności rowerzystów). Mieszkam na wsi. W niedziele późnym popołudniem policja przejeżdża przez wieś i zawsze jakiegoś pijanego, kierującego środkiem transportem w postaci roweru marki "ukraina" wartego około 40 zł., złapie. I w statystyce Policja wypada bardzo dobrze i CO Z TEGO? pytam się jeszcze raz I CO Z TEGO?

Ostatnio edytowano 09 mar 2014, 17:52 przez Pinero, łącznie edytowano 2 razy

pisownia

04 mar 2014, 08:11
Specjalista

REJESTRACJA27 kwi 2010, 11:57

POSTY        481
"A co do tych sprawozdań: Co to jest program Mandaty? Jeżeli dla MF jest nieprzydatny to niech zmienią na inny program. Pracujemy w dobie internetu i komputerów, a do sprawozdań ich wcale nie używamy. Jak widziałem pierwszy raz sprawozdanie to myślałem, że wystarczy wpisać dane z programu mandaty i sprawozdanie będzie wykonane w ciągu 1 h. Obecnie aby sprawozdanie było zrobione RZETELNIE należy poświęcić około 3 dni".

Też tak myślałam, ale jak bliżej poznałam ten bubel (może i w założeniach miał być OK, ale wyszło jak wyszło) to wiem, że to tylko marzenia...

04 mar 2014, 16:09
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2013, 19:40

POSTY        274
jeżeli wejdzie program e-deklaracje to znacząco spadnie ilość wniosków o ukaranie, zostanie 57... i 77 kks,
inne artykuły to śladowe sprawy w większości urzędów...

chyba się można zacząć martwić...

06 mar 2014, 13:47
Specjalista

POSTY        481
Trwają prace nad SK. Być może w przyszłym roku będzie jeszcze bardziej rozbudowane niż to, które teraz robiliśmy-tak słyszałam  :blink: Nad tym sprawozdaniem pracuje podobno, ale to nie jest sprawdzona informacja, IS Kraków.

09 mar 2014, 16:49
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA13 lut 2007, 19:31

POSTY        134
Do jasnej cho... dlaczego nad wszystkim co na dole pracuje IS!? Przecież oni nie mają pojęcia co na dole. Wszystkie zespoły, komisje itp itd. członków dobiera się z Izb albo MF, dlaczego nas nikt nie zaangażuje. Na bank w urzędach są osoby wiedzące co i jak można by zrobić i jak zadziałać, ale nie IS wie więcej i lepiej... porażka!

09 mar 2014, 21:09
Specjalista

POSTY        481
Może ktoś wie, jakie plany ma MF w sprawie kks-u tj. oprogramowania. Czy  Gentax będzie obsługiwał kks?

10 mar 2014, 21:22
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 17:09

POSTY        295
Z tego jak MF zachwalało Gentax, to spodziewam się, że będzie on nawet obsługiwał sterowanie zasilaniem i centralnym ogrzewaniem w budynkach urzędów. O zdalnym włączaniu czajników, żeby rano była ciepła kawa nie wspominając. ;)

11 mar 2014, 07:24
Specjalista

POSTY        481
taxinspector                    

Z tego jak MF zachwalało Gentax, to spodziewam się, że będzie on nawet obsługiwał sterowanie zasilaniem i centralnym ogrzewaniem w budynkach urzędów. O zdalnym włączaniu czajników, żeby rano była ciepła kawa nie wspominając. ;)

Ale to nic pewnego ;) a na poważnie ktoś wie co zawiera w sobie Gentax na temat
obsługi kks?
A może stara aplikacja MANDATY będzie  dalej naszym narzędziem pracy-ktoś wie?

17 kwi 2014, 19:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 38 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona