Teraz jest 07 wrz 2025, 21:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3
Złożenie deklaracji VAT-7 po terminie 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA04 cze 2009, 13:24

POSTY        56
Post Złożenie deklaracji VAT-7 po terminie
Wójta?

16 gru 2009, 07:44
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA04 lut 2008, 18:11

POSTY        120
A dlaczego nie? Jeżeli osoba sporządzająca deklarację i ją podpisująca nie jest osobą właściwą do jej złożenia, a nie ma wyznaczonej osoby odpowiedzialnej w urzędzie gminy (miasta i gminy) za dokonywanie takich czynności to wg. mnie nie ma przeszkód aby wezwać wójta (burmistrza) skoro to on odpowiada za właściwe funkcjonowanie urzędu.

16 gru 2009, 08:23
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA31 lip 2009, 12:27

POSTY        8
za złożenie PCC-3 po terminie kwalifikuję z art. 56 § 4 kks, a jakby miało się przedwanić , to kwalifikuję  z 54 § 3 kks

16 gru 2009, 14:47

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
A ja, jak się ma przedawnić, organizuję zwłoki i robię z tego morderstwo  :dokuczacz:

Ludzie, kto to słyszał, żeby kwalifikacja czynu zależała od jakichś terminów, choćby nawet procesowych???

16 gru 2009, 20:55
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Leibowitz                    

A ja, jak się ma przedawnić, organizuję zwłoki i robię z tego morderstwo  :dokuczacz:

Ludzie, kto to słyszał, żeby kwalifikacja czynu zależała od jakichś terminów, choćby nawet procesowych???

Dobry pomysł  :brawa:
Napisz tylko czy ogłaszacie przetarg, czy zakup "z wolnej ręki". A może tak oszczędnościowo za zwłoki robi teściowa, któregoś z kolegów? - to połączenie przyjemnego (brak teściowej) z pożytecznym (kolejny punkt w hiperrankingu NUS-ów)  :blush:

16 gru 2009, 22:38
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA12 lut 2008, 22:26

POSTY        62
ziko                    

Nie jestem karnistą i mam pytanie.
Czy jest podstawa prawna do ukrania podatnika, kóry mimio wezwań nie składa dekalracji VAT-7 a my nie wiemy czy z tych deklaracji będzie jakieś zobowiązanie czy nie (bardzo często chodzi o deklaracje "zerowe" bądź z rozliczenia wynika kwota nadyżki do przeniesienia?
W wymiarze czasami braku już środków żeby zdopingować takich podatników - nielicząc wykreślenia oczywiście - ale tym też często się nie przejmują.
Dziękuje z góry za pomoc

przyznam że ja w ostatnio zacząłem stosować kwalifikację z 56 kks i zanim posypią się na mnie gromy to chciałbym napisać dla czego. Otóż 56 kks ma jedno istotne znamię w stronie przedmiotowej o którym często się nie pamięta. Otóż należy mieć na względzie, iż ustawodawca nie penalizuje złożenia  deklaracji po terminie . Złożenie deklaracji po terminie jest karalne tylko wtedy, gdy najpierw nastąpi uprzednie ujawnienie podstawy lub przedmiotu opodatkowania. W podatku vat przedmiotem opodatkowania jest dokonywanie czynności sprzedaży towarów i usług, a podatnik ujawnia ten przedmiot w deklaracji VAT-R. W oparciu o powyższe nie widzę przeszkód do stosowania 56 par 4 (ewentualnie z 6 par 2)

Dodano: 16 Gru 2009 11:05 pm

Klatka                    

za złożenie PCC-3 po terminie kwalifikuję z art. 56 § 4 kks, a jakby miało się przedwanić , to kwalifikuję z 54 § 3 kks

Chciałoby się powiedzieć: Boże Ty to widzisz i   nie grzmisz!  :mur:

17 gru 2009, 00:02

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
supersaper                    

Leibowitz                    

Dobry pomysł  :brawa:
Napisz tylko czy ogłaszacie przetarg, czy zakup "z wolnej ręki". A może tak oszczędnościowo za zwłoki robi teściowa, któregoś z kolegów? - to połączenie przyjemnego (brak teściowej) z pożytecznym (kolejny punkt w hiperrankingu NUS-ów)  :blush:

Hołduję zasadzie: chcesz, by było zrobione dobrze - zrób to sam. Żadne przetargi nie wchodzą w grę :rotfl:

23 gru 2009, 16:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 35 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3