Teraz jest 05 wrz 2025, 13:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Świadek po 15.04.2016 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA31 maja 2014, 22:21

POSTY        129
Post Świadek po 15.04.2016
Sprawa wygląda tak : wszczęcie 25 . 05.2016 r. z art 77, przesłuchany w charakterze świadka kierownik jednostki zeznał, iź  odpowiedzialna w tym zakresie była księgowa -kadrowa.  Przesłuchana w charakterze podejrzanej przyznała siè i złozyła dpo . W aktach jest teź protokół przesłuchania w charakterze świadka innego pracownika tej firmy. Ja zrobiłem w ten sposób , źe załacznik z adresem i miejscem pracy  przesłuchiwanych świadków umießciłem  bezpośrednio za protokołem, a po przesłuchaniu wydałem zarzàdzenie  o odstàpiniu od ochrony danych adresowych świadka bo sà one znane podejrzanej . Teraz pisze dpo. Zastanawiam się  czy sprawè zrobiłem prawidłowo , czy powinno być zarządzenie j/w przed ich przesłuchaniem i adres zamieszkania jednak w protokole, i czy zarządznie jest potrzebne. prźez te ostatnie zmiany i brak szkolèñ po prostu zgłupiałem , napiszcie prosze jak wy to robicie.

13 cze 2016, 20:35
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA11 kwi 2010, 12:57

POSTY        22
Post Re: Świadek po 15.04.2016
Rozmawiałem na ten temat z prokuratorem i powiedział, że jeżeli dane adresowe świadka są znane podejrzanemu to nie ma potrzeby załączać ich w odrębym zbiorze.  Tylko tak jak zrobiłeś, trzeba wydać zarządzenie w tym zakresie.

14 cze 2016, 11:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2 ]