Teraz jest 07 wrz 2025, 21:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Wszczęcie i odmowa wszczęcia dochodzenia 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2006, 15:39

POSTY        236
Post Wszczęcie i odmowa wszczęcia dochodzenia
Z otrzymanego zawiadomienia tzw. zewnętrznego wynika, iż spółka nie złozyła sprawozdań za lata 2004-2011. Na dzień dzisiejszy 2004-2006  jest przedawnione. Pozostałe lata trzeba wszcząć. Pytanie. Co robicie w takiej sytuacji. Postanowienie  o odmowie wszczęcia z powodu przedawnienia za 2004-2006  i jednocześnie drugie postanowienie  o wszczęciu , sygn. ta sama. ?

11 kwi 2013, 22:28

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
Post Re: Wszczęcie i odmowa wszczęcia dochodzenia
Zrobiłem, jak napisałaś. W odpowiedzi prokurator odmówił zatwierdzenia postanowienia o odmowie wszczęcia dochodzenia w części i zalecił, "wobec wszczęcia dochodzenia w sprawie, rostrzygnięcie odnośnie sprawozdań za lata 2003-2006 należy ewentualnie uwzględnić w decyzji kończącej postępowanie (jeśli będzie to umorzenie) zaś w przypadku zasadności postawienia zarzutów umorzyć dochodzenie w tej części."
Mimo, że postanowienie o wszczęciu dochodzenia w sprawie dotyczyło lat po 2006 roku.

12 kwi 2013, 07:06
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA18 paź 2009, 20:04

POSTY        3
Ja w takim przypadku wydałem postanowienie o wszczęciu dochodzenia (za lata nie przedawnione) i jednocześnie postanowienie o wyłączeniu materiałów do odrębnego prowadzenia (za lata przedawnione, wyłączona sprawa pod nowy nr) a następnie za okresy już przedawnione postanowienie o odmowie wszczęcia dochodzenia (zatwierdzone przez prokuratora :P )

12 kwi 2013, 08:24

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
No tak, formalizm górą  :wacko:

12 kwi 2013, 12:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ]