witam chciałam sie zapytać, czy waszym zdaniem, wysokość dodatku kontrolerskiego podlega zaskarżeniu do sądu pracy
10 lis 2013, 00:34
Re: Wysokość dodatku kontrolerskiego
Zaskarżyć możesz wszystko, tylko czy... to Ci się opłaci?... Możesz stracić więcej niż chcesz zyskać. Taaaakie czasy...
A nie próbowałeś pokojowej drogi?
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
10 lis 2013, 09:54
Re: Wysokość dodatku kontrolerskiego
próbowałem, ale bez efektu NUS poinformował mnie, że bezpodstawnie na 2013r. obniżył mój dodatek kontrolerski w porównaniu do 2012r., więc będzie mi podniesiony w lutym, potem to samo obiecał w marcu, maju i czerwcu tego roku ale nic z tego, mój NUS jest strasznie niesłowny
dlatego pytam ponieważ wiem, że szczególnie jeśli chodzi o uznaniowe elementy wynagrodzenia sąd twierdzi czasami, że to nie podlega jego ocenie
tutaj myślę, że ponieważ kryteria są jasne : § 4 ust. 1 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 23 grudnia 2010 r. w sprawie dodatku kontrolerskiego dla pracowników podległych ministrowi właściwemu do spraw finansów publicznych (Dz. U. z 2011r., nr 9, poz. 42) można sprawę wygrac
to tylko tak na przyszłośc jakbym miał byc przeniesiony z kontroli i tym podobne