Teraz jest 05 wrz 2025, 22:46

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Art. 64.2 usdg 
Autor Treść postu
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA18 sty 2010, 23:09

POSTY        1
Post Art. 64.2 usdg
Art. 64.  2.  usdg  "Kontrole wszczęte i niezakończone do dnia wejścia w życie niniejszej ustawy zostaną zakończone w terminie 60 dni od dnia wejścia w życie niniejszej ustawy."
Mam w zwiazku z tym pytanie. Czy ktoś spotkał się z sytuacją, że kontroli nie zakończono w terminie 60 dni i czy dowody zawarte w takim protokole zachowują ważność. Czy może istnieją jakieś wyjaśnienia MF czy którejś z Izb Skarbowych na ten temat.

20 sty 2010, 02:37
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post Art. 64.2 usdg
numida                    

Art. 64.  2.  usdg  "Kontrole wszczęte i niezakończone do dnia wejścia w życie niniejszej ustawy zostaną zakończone w terminie 60 dni od dnia wejścia w życie niniejszej ustawy."
Mam w zwiazku z tym pytanie. Czy ktoś spotkał się z sytuacją, że kontroli nie zakończono w terminie 60 dni i czy dowody zawarte w takim protokole zachowują ważność. Czy może istnieją jakieś wyjaśnienia MF czy którejś z Izb Skarbowych na ten temat.

skończyliśmy wszystkie kontrole (choć czasem bez sensu) i mamy po sprawie. Później w miarę potrzeby była wszczęta na nowych zasadach - były pisma z MF zalecające takie postępowanie ale jako nieaktualne już je wywaliłem  :(

20 sty 2010, 08:20
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2 ]