Teraz jest 05 wrz 2025, 22:39

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Aplikacja "KONTROLA" 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA25 paź 2006, 18:36

POSTY        48
Mam pytanie - czy w Waszych Urzędach po zakończeniu kontroli i wprowadzeniu do systemu korzystacie z opcji "Drukuj postępowanie" i przekazujecie ten raport do wymiaru? Stawiam  :piwo:  jeśli nie  :)

06 gru 2007, 12:19
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

Mam pytanie - czy w Waszych Urzędach po zakończeniu kontroli i wprowadzeniu do systemu korzystacie z opcji "Drukuj postępowanie" i przekazujecie ten raport do wymiaru? Stawiam  :piwo:  jeśli nie  :)

A celem czego ?

Co do  :piwo: - adres dostawy przekażę priv'em :)

06 gru 2007, 12:45
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 11:29

POSTY        104
Absolutnie nie! Do kontroli negatywnych drukujemy ustalenia z PSK - ale to dla naszej wygody.

06 gru 2007, 14:49
Zaawansowany

POSTY        48
Mi też się wydaję że to niepotrzebne. Co wymiar będzie wiedział jak zobaczy "WNNS" albo "DVDR" ... A w protokole jest wszystko  :czytaj:  Jestem jednak tylko jedno piwo w plecy  :blush:

06 gru 2007, 17:45

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Ja niestety się na  :piwo:  nie łapię. Dołączamy jako ocenę zebranego materiału z wnioskami co do dalszego postępowania ( wszczęcie postępowania, kks, czy aa. - w zależnosci od ustaleń ).

06 gru 2007, 19:15
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 06:21

POSTY        84
Ani razu tego nie drukowałem, bo jakoś nie ma potrzeby, a papier do drukarki też deficytowy towar.

<!--sizeo:2--><span style="font-size:10pt;line-height:100%"><!--/sizeo--><!--fonto:Arial--><span style="font-family:Arial"><!--/fonto--><!--coloro:#FF6666--><span style="color:#FF6666"><!--/coloro--> AKCJA OSTRZEGAWCZA <!--colorc--></span><!--/colorc--><!--fontc--></span><!--/fontc--><!--sizec--></span><!--/sizec-->

07 gru 2007, 00:40
Zaawansowany

POSTY        48
Policzyłem - na razie 3 :piwo: ale napewno będzie więcej  :D

Ostatnio edytowano 07 gru 2007, 07:20 przez skarbus1, łącznie edytowano 1 raz

07 gru 2007, 07:20
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=19999:date=06. 12. 2007 g. 12:19:name=skarbuś)--><div class='quotetop'>(skarbuś @ 06. 12. 2007 g. 12:19) [snapback]19999[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Ja niestety się na  :piwo:  nie łapię. Dołączamy jako ocenę zebranego materiału z wnioskami co do dalszego postępowania ( wszczęcie postępowania, kks, czy aa. - w zależnosci od ustaleń ).
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

My na szczęście zakładamy że wymiar potrafi czytać, w szczególności ocenę prawną  i sam wyciągnie wnioski co dalszych losów przekazanego materiału
A przy niejednoznacznych przypadkach (nierozstrzygniętych na etapie kontroli) dostają w pakiecie z protokołem naszą analizę (gratis). :)

07 gru 2007, 08:01
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA17 lis 2007, 15:07

POSTY        7

Oczywiście, że drukujemy, więc  :piwo:  się nie załapię. Bez raportu nie przejdzie przez kierownika.

07 gru 2007, 20:58
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=19999:date=06. 12. 2007 g. 12:19:name=skarbuś)--><div class='quotetop'>(skarbuś @ 06. 12. 2007 g. 12:19) [snapback]19999[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Oczywiście, że drukujemy, więc  :piwo:  się nie załapię. Bez raportu nie przejdzie przez kierownika.

Chyba nie chcesz powiedzieć że kierownik poprzestaje na czytaniu raportu, bez zajrzenia w materiał kontrolny ? Jeśli tak  - to lekko samobójcza metoda działania, a jeśli nie - to trzeba mu współczuć, że dodatkowo przegląda wydruki, wydruki, wydruki...

07 gru 2007, 22:27

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...Chyba nie chcesz powiedzieć że kierownik poprzestaje na czytaniu raportu, bez zajrzenia w materiał kontrolny ? Jeśli tak  - to lekko samobójcza metoda działania, a jeśli nie - to trzeba mu współczuć, że dodatkowo przegląda wydruki, wydruki, wydruki...

W protokole nie mamy wyliczonego zobowiązania, uszczupleń, itd.
Wydruk postępowania tak, więc zastepuje ocenę materiału w innej formie.  Dobrze jeśli przeliczą to dwie osoby (kontrola, wymiar ) bo zawsze to jakaś dodatkowa weryfikacja. Ocena zebranego materiału dowodowego przez kontrolę wg mnie jest potrzebna również obecnie, gdy mamy ocenę prawną zawartą w protokole. W jakiej formie to już kwestia drugorzędna.

08 gru 2007, 12:39
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=20145:date=07. 12. 2007 g. 22:27:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 07. 12. 2007 g. 22:27) [snapback]20145[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...Chyba nie chcesz powiedzieć że kierownik poprzestaje na czytaniu raportu, bez zajrzenia w materiał kontrolny ? Jeśli tak  - to lekko samobójcza metoda działania, a jeśli nie - to trzeba mu współczuć, że dodatkowo przegląda wydruki, wydruki, wydruki...

W protokole nie mamy wyliczonego zobowiązania, uszczupleń, itd.
Wydruk postępowania tak, więc zastepuje ocenę materiału w innej formie.  Dobrze jeśli przeliczą to dwie osoby (kontrola, wymiar ) bo zawsze to jakaś dodatkowa weryfikacja. Ocena zebranego materiału dowodowego przez kontrolę wg mnie jest potrzebna również obecnie, gdy mamy ocenę prawną zawartą w protokole. W jakiej formie to już kwestia drugorzędna.

W przypadku spraw "wymiarowych" pozostaliśmy tradycjonalistami przekazując nasze wyliczenia w pokontrolnych analizach.

08 gru 2007, 22:20
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA17 lis 2007, 15:07

POSTY        7
[/b]Chyba nie chcesz powiedzieć że kierownik poprzestaje na czytaniu raportu, bez zajrzenia w materiał kontrolny ? Jeśli tak  - to lekko samobójcza metoda działania, a jeśli nie - to trzeba mu współczuć, że dodatkowo przegląda wydruki, wydruki, wydruki...
[/quote]
Nie kierownik na pewno nie poprzestaje na czytaniu tylko raportu ale jest to raczej forma sprawdzenia czy wszystkie dane potrzebne do różnorakich sprawozdań zostały wprowadzone. Nie odnoszę wrażenia, że trzeba mu współczuć to w końcu on zajmuje się sporządzaniem tych sprawozdań i odpowiada za dane tam zamieszczone a że tak ustawił sobie pracę to dla mnie i dobrze - lepiej coś zweryfikować na etapie jednego postępowania niż później robić wielkie poszukiwania.[b]

09 gru 2007, 19:10
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 16:41

POSTY        176
My na szczęście zakładamy że wymiar potrafi czytać, w szczególności ocenę prawną  i sam wyciągnie wnioski co dalszych losów przekazanego materiału
A przy niejednoznacznych przypadkach (nierozstrzygniętych na etapie kontroli) dostają w pakiecie z protokołem naszą analizę (gratis). :)

Każdy protokół przekazywany do wymiaru (pozytywna kontrola) zawiera obowiązkowo analizę. Bardzo niesmaczne powiedzenie "zakładamy że wymiar potrafi czytać". Owszem porafi czytać i protokół i analizę. I na dodatek co jakiś czas góra robi wydruk przypisu z decyzji z porównaniem ustaleń kontroli do konkretnych decyzji. Gdy są rozbieżności to należy wyjaśnić dlaczego.

09 gru 2007, 20:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 44 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona