Mam pytanie - czy w Waszych Urzędach po zakończeniu kontroli i wprowadzeniu do systemu korzystacie z opcji "Drukuj postępowanie" i przekazujecie ten raport do wymiaru? Stawiam :piwo: jeśli nie
____________________________________ Ważne, aby mąż był syty, a żona miała pracę ...
06 gru 2007, 12:19
skarbuś
Mam pytanie - czy w Waszych Urzędach po zakończeniu kontroli i wprowadzeniu do systemu korzystacie z opcji "Drukuj postępowanie" i przekazujecie ten raport do wymiaru? Stawiam :piwo: jeśli nie
A celem czego ?
Co do :piwo: - adres dostawy przekażę priv'em
____________________________________ always look on the bright side of life
06 gru 2007, 12:45
Absolutnie nie! Do kontroli negatywnych drukujemy ustalenia z PSK - ale to dla naszej wygody.
06 gru 2007, 14:49
Mi też się wydaję że to niepotrzebne. Co wymiar będzie wiedział jak zobaczy "WNNS" albo "DVDR" ... A w protokole jest wszystko :czytaj: Jestem jednak tylko jedno piwo w plecy :blush:
____________________________________ Ważne, aby mąż był syty, a żona miała pracę ...
06 gru 2007, 17:45
skarbuś
Ja niestety się na :piwo: nie łapię. Dołączamy jako ocenę zebranego materiału z wnioskami co do dalszego postępowania ( wszczęcie postępowania, kks, czy aa. - w zależnosci od ustaleń ).
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
06 gru 2007, 19:15
Ja też się załapię na :piwo: Ani razu tego nie drukowałem, bo jakoś nie ma potrzeby, a papier do drukarki też deficytowy towar.
____________________________________ <!--sizeo:2--><span style="font-size:10pt;line-height:100%"><!--/sizeo--><!--fonto:Arial--><span style="font-family:Arial"><!--/fonto--><!--coloro:#FF6666--><span style="color:#FF6666"><!--/coloro--> AKCJA OSTRZEGAWCZA <!--colorc--></span><!--/colorc--><!--fontc--></span><!--/fontc--><!--sizec--></span><!--/sizec-->
07 gru 2007, 00:40
Policzyłem - na razie 3 :piwo: ale napewno będzie więcej
Ostatnio edytowano 07 gru 2007, 07:20 przez skarbus1, łącznie edytowano 1 raz
07 gru 2007, 07:20
wjawor
<!--quoteo(post=19999:date=06. 12. 2007 g. 12:19:name=skarbuś)--><div class='quotetop'>(skarbuś @ 06. 12. 2007 g. 12:19) [snapback]19999[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Mam pytanie - czy w Waszych Urzędach po zakończeniu kontroli i wprowadzeniu do systemu korzystacie z opcji "Drukuj postępowanie" i przekazujecie ten raport do wymiaru? Stawiam :piwo: jeśli nie
Ja niestety się na :piwo: nie łapię. Dołączamy jako ocenę zebranego materiału z wnioskami co do dalszego postępowania ( wszczęcie postępowania, kks, czy aa. - w zależnosci od ustaleń ). <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
My na szczęście zakładamy że wymiar potrafi czytać, w szczególności ocenę prawną i sam wyciągnie wnioski co dalszych losów przekazanego materiału A przy niejednoznacznych przypadkach (nierozstrzygniętych na etapie kontroli) dostają w pakiecie z protokołem naszą analizę (gratis).
07 gru 2007, 08:01
skarbuś
Oczywiście, że drukujemy, więc :piwo: się nie załapię. Bez raportu nie przejdzie przez kierownika.
07 gru 2007, 20:58
j23krecia
<!--quoteo(post=19999:date=06. 12. 2007 g. 12:19:name=skarbuś)--><div class='quotetop'>(skarbuś @ 06. 12. 2007 g. 12:19) [snapback]19999[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Mam pytanie - czy w Waszych Urzędach po zakończeniu kontroli i wprowadzeniu do systemu korzystacie z opcji "Drukuj postępowanie" i przekazujecie ten raport do wymiaru? Stawiam :piwo: jeśli nie
Oczywiście, że drukujemy, więc :piwo: się nie załapię. Bez raportu nie przejdzie przez kierownika. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Chyba nie chcesz powiedzieć że kierownik poprzestaje na czytaniu raportu, bez zajrzenia w materiał kontrolny ? Jeśli tak - to lekko samobójcza metoda działania, a jeśli nie - to trzeba mu współczuć, że dodatkowo przegląda wydruki, wydruki, wydruki...
07 gru 2007, 22:27
elsinore
...Chyba nie chcesz powiedzieć że kierownik poprzestaje na czytaniu raportu, bez zajrzenia w materiał kontrolny ? Jeśli tak - to lekko samobójcza metoda działania, a jeśli nie - to trzeba mu współczuć, że dodatkowo przegląda wydruki, wydruki, wydruki...
W protokole nie mamy wyliczonego zobowiązania, uszczupleń, itd. Wydruk postępowania tak, więc zastepuje ocenę materiału w innej formie. Dobrze jeśli przeliczą to dwie osoby (kontrola, wymiar ) bo zawsze to jakaś dodatkowa weryfikacja. Ocena zebranego materiału dowodowego przez kontrolę wg mnie jest potrzebna również obecnie, gdy mamy ocenę prawną zawartą w protokole. W jakiej formie to już kwestia drugorzędna.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
08 gru 2007, 12:39
wjawor
<!--quoteo(post=20145:date=07. 12. 2007 g. 22:27:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 07. 12. 2007 g. 22:27) [snapback]20145[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> ...Chyba nie chcesz powiedzieć że kierownik poprzestaje na czytaniu raportu, bez zajrzenia w materiał kontrolny ? Jeśli tak - to lekko samobójcza metoda działania, a jeśli nie - to trzeba mu współczuć, że dodatkowo przegląda wydruki, wydruki, wydruki...
W protokole nie mamy wyliczonego zobowiązania, uszczupleń, itd. Wydruk postępowania tak, więc zastepuje ocenę materiału w innej formie. Dobrze jeśli przeliczą to dwie osoby (kontrola, wymiar ) bo zawsze to jakaś dodatkowa weryfikacja. Ocena zebranego materiału dowodowego przez kontrolę wg mnie jest potrzebna również obecnie, gdy mamy ocenę prawną zawartą w protokole. W jakiej formie to już kwestia drugorzędna. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
W przypadku spraw "wymiarowych" pozostaliśmy tradycjonalistami przekazując nasze wyliczenia w pokontrolnych analizach.
08 gru 2007, 22:20
[/b]Chyba nie chcesz powiedzieć że kierownik poprzestaje na czytaniu raportu, bez zajrzenia w materiał kontrolny ? Jeśli tak - to lekko samobójcza metoda działania, a jeśli nie - to trzeba mu współczuć, że dodatkowo przegląda wydruki, wydruki, wydruki... [/quote] Nie kierownik na pewno nie poprzestaje na czytaniu tylko raportu ale jest to raczej forma sprawdzenia czy wszystkie dane potrzebne do różnorakich sprawozdań zostały wprowadzone. Nie odnoszę wrażenia, że trzeba mu współczuć to w końcu on zajmuje się sporządzaniem tych sprawozdań i odpowiada za dane tam zamieszczone a że tak ustawił sobie pracę to dla mnie i dobrze - lepiej coś zweryfikować na etapie jednego postępowania niż później robić wielkie poszukiwania.[b]
09 gru 2007, 19:10
[ My na szczęście zakładamy że wymiar potrafi czytać, w szczególności ocenę prawną i sam wyciągnie wnioski co dalszych losów przekazanego materiału A przy niejednoznacznych przypadkach (nierozstrzygniętych na etapie kontroli) dostają w pakiecie z protokołem naszą analizę (gratis).
Każdy protokół przekazywany do wymiaru (pozytywna kontrola) zawiera obowiązkowo analizę. Bardzo niesmaczne powiedzenie "zakładamy że wymiar potrafi czytać". Owszem porafi czytać i protokół i analizę. I na dodatek co jakiś czas góra robi wydruk przypisu z decyzji z porównaniem ustaleń kontroli do konkretnych decyzji. Gdy są rozbieżności to należy wyjaśnić dlaczego.