Teraz jest 06 wrz 2025, 19:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 334 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 24  Następna strona
Kontrola podatkowa w 12 dni? 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

[...]
No i ciężko lexa targać w teren, stacjonarny komp ciężki, i jeszcze te wszystkie kable...  :D

... i drukarka na plecach...
Czyli nie pozostaje Wam nic innego jak pojawiać się u kontrolowanych z żółtymi papierami z RP...

17 lut 2009, 11:38
Specjalista

REJESTRACJA08 lis 2007, 16:36

POSTY        597
Eeee tam ja tam bym się cieszył, gdyby Kontrolerzy przyszli z RP, mogliby nawet poprosić mnie o dostęp do internetu z mojego komputera. Lepsze to, niż kontrolujący którego trzeba przekonywać, że wielbłąd ma garba...

17 lut 2009, 13:01
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Eeee tam ja tam bym się cieszył, gdyby Kontrolerzy przyszli z RP, mogliby nawet poprosić mnie o dostęp do internetu z mojego komputera. Lepsze to, niż kontrolujący którego trzeba przekonywać, że wielbłąd ma garba...

Dzieki za zaproszenie. Oczywiście skorzystam. Czytaj RP w marcu baaaardzo pilnie. Czeka niespodzianka.
PS
Masz już strażaka na etacie? - ot tak pytam, bo pewnie i to bedę musiał sprawdzić - takie czasy. :rotfl:

17 lut 2009, 14:21
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
W marcu czasem może już być prawnie nieobowiązujący, jeśli znowelizują KP ...

17 lut 2009, 14:39

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...Lepsze to, niż kontrolujący którego trzeba przekonywać, że wielbłąd ma garba...

Szczególnie jak się uprze, że to też wielbłądowate:

milutka alpaka
[attachmentid=578]

albo sympatyczne guanako:
[attachmentid=580]

lub inna plujka lama:
[attachmentid=581]

17 lut 2009, 14:48
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Te powyższe Wjawor to jakieś cholernie naciągane per analogiam do camellusa :D

17 lut 2009, 14:52
Specjalista

POSTY        597
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Masz już strażaka na etacie? - ot tak pytam, bo pewnie i to bedę musiał sprawdzić - takie czasy<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

mój inspektor BHP ma uprawnienia, zatrudniony jest u mnie od zawsze ;) więc jakoś się udało. Kolejny mądry przepis.

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->to jakieś cholernie naciągane <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

w wolnej chwili opisze kontrole z UC i nasze zdania (moje i kontrolowanych) co do obowiązującego terminu 4 tygodnie... Raczej umieszczę to w Hyde Park

17 lut 2009, 16:28
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 paź 2007, 17:05

POSTY        53
Swego czasu, jeżeli się nie mylę, ktoś tu pisał żartem, że po wejsciu w życie noweli ustawy o swobodzie ..., będzie szedł na wszczęcie kontroli już z gotowym protokółem. Okazuje się, że jest to całkiem realne ...

17 lut 2009, 16:50
Zawodowiec

POSTY        3146

... Lepsze to, niż kontrolujący którego trzeba przekonywać, że wielbłąd ma garba...

a jak się rozpędzisz to nie zapomnij dodać, że baktrian ma dwa!
[attachmentid=584]

17 lut 2009, 21:13
Specjalista

POSTY        597

<a href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Champ_(kryptozoologia)" target="_blank">http://pl.wikipedia.org/wiki/Champ_(kryptozoologia)</a>

@Supersaper należysz też do osób, których trzeba przekonywać, że wielbłąd ma garba?

18 lut 2009, 09:49
Zawodowiec

POSTY        3146

a Champ ma podobno nawet 3...

<a href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Champ_(kryptozoologia)" target="_blank">http://pl.wikipedia.org/wiki/Champ_(kryptozoologia)</a>

@Supersaper należysz też do osób, których trzeba przekonywać, że wielbłąd ma garba?

W takim przypadku zawsze proszę o sprecyzowanie o jakiego wielbłądowatego chodzi. Co do Champa to pozostaję zawodowo sceptyczny - brak dowodów w znaczeniu Ordynacji podatkowej.

18 lut 2009, 10:48
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=42705:date=18. 02. 2009 g. 09:49:name=mozeanglia)--><div class='quotetop'>(mozeanglia @ 18. 02. 2009 g. 09:49) [snapback]42705[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
a Champ ma podobno nawet 3...

W takim przypadku zawsze proszę o sprecyzowanie o jakiego wielbłądowatego chodzi. Co do Champa to pozostaję zawodowo sceptyczny - brak dowodów w znaczeniu Ordynacji podatkowej.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
... jak się zgodnie z duchem swobody gospodarczej poszerzy katalog środków dowodowych w OP to i sceptycyzm Koledze zniknie :D

18 lut 2009, 10:56
Specjalista

POSTY        597
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->W takim przypadku zawsze proszę o sprecyzowanie o jakiego wielbłądowatego chodzi. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Ja znam tylko jednego wielbłąda, z definicji: Wielbłąd (Camelus) – rodzaj dużych ssaków z rodziny wielbłądowatych. Od pozostałych przedstawicieli rodziny różni je obecność charakterystycznego garbu lub garbów na grzbiecie, będących miejscem odkładania zapasów tłuszczu.

Więc dla mnie to oczywista oczywistość, że wielbłąd to wielbłąd a nie cała rodzina wielbłądowatych. Pomału zaczynam więc rozumieć konieczność udowadniania niektórym, że jednak wielbłąd ma garba...

18 lut 2009, 12:08

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...
Więc dla mnie to oczywista oczywistość, że wielbłąd to wielbłąd a nie cała rodzina wielbłądowatych. Pomału zaczynam więc rozumieć konieczność udowadniania niektórym, że jednak wielbłąd ma garba...

I powoli dochodzimy do sedna. Wydaje mi się, iż nigdy nie musiałeś udawadniać, że wielbłąd ma garba. Raczej jak już, że Ty nie jesteś wielbłądem. A to zupełnie co innego i pokazanie, że nie jesteś garbaty nie jest wystarczającym na to dowodem. Przecież mogłeś zrobić sobie operację plastyczną.   :D

18 lut 2009, 12:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 334 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 24  Następna strona