Nie wiem czy ktoś wcześniej wrzucał - nowela uSDG w Dz. U. nr 18 poz.97 :czytaj:
____________________________________ always look on the bright side of life
11 lut 2009, 14:08
elsinore
Nie wiem czy ktoś wcześniej wrzucał - nowela uSDG w Dz. U. nr 18 poz.97 :czytaj:
Oj, oj :nonono: Może jednak zajrzeć stronę, dwie wstecz.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
11 lut 2009, 14:30
Czy macie już jakieś wytyczne w UKS-ach po ogólnokrajowej naradzie z udziałem przedstawicieli MF? Z moich przecieków wynika, iż mamy obchodzić "prawo" gdzie się tylko da. Osobliwe zalecenie ze strony "góry". Ciekawe czy dostanę to na piśmie i kto beknie, jeżeli "obejście" okaże się jego złamaniem? Czy tak trudno jest napisać prawo, które będzie prawem? Czy rząd i parlament (małe litery celowo) nie panują już nad niczym? Może czas <_< i uwolnić społeczeństo od takich władców?
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
11 lut 2009, 19:01
supersaper
Czy macie już jakieś wytyczne w UKS-ach po ogólnokrajowej naradzie z udziałem przedstawicieli MF? Z moich przecieków wynika, iż mamy obchodzić "prawo" gdzie się tylko da. Osobliwe zalecenie ze strony "góry". Ciekawe czy dostanę to na piśmie i kto beknie, jeżeli "obejście" okaże się jego złamaniem? Czy tak trudno jest napisać prawo, które będzie prawem? Czy rząd i parlament (małe litery celowo) nie panują już nad niczym? Może czas <_< i uwolnić społeczeństo od takich władców?
Wyklęty powstań ludu ziemi .....
11 lut 2009, 19:06
Bucyfał
<!--quoteo(post=42189:date=11. 02. 2009 g. 19:01:name=supersaper)--><div class='quotetop'>(supersaper @ 11. 02. 2009 g. 19:01) [snapback]42189[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Czy macie już jakieś wytyczne w UKS-ach po ogólnokrajowej naradzie z udziałem przedstawicieli MF? Z moich przecieków wynika, iż mamy obchodzić "prawo" gdzie się tylko da. Osobliwe zalecenie ze strony "góry". Ciekawe czy dostanę to na piśmie i kto beknie, jeżeli "obejście" okaże się jego złamaniem? Czy tak trudno jest napisać prawo, które będzie prawem? Czy rząd i parlament (małe litery celowo) nie panują już nad niczym? Może czas <_< i uwolnić społeczeństo od takich władców?
Wyklęty powstań ludu ziemi ..... <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> POczekajcie do końca I kwartału, a wtedy ....
11 lut 2009, 19:17
supersaper
A czy są podano chociaż ustnie jakieś modele obchodzenia tego prawa??? W mojej skromnej ocenie absolwenta wydziału prawa UMCS ustawa jest bardzo klarowna. Może jestem niedouczony, ale według mnie zapisy nie pozostawiają zbyt wielu manewrów. Liczę na geniuszy z MF-u.
Od zawsze "podobała" mi się ta płynąca z góry zawoalowana schizofrenia sterujących tą łajbą zwaną potocznie MF... przyjazność to jedno - wyciskanie cytryny to drugie...
12 lut 2009, 08:09
Grover
A czy są podano chociaż ustnie jakieś modele obchodzenia tego prawa??? W mojej skromnej ocenie absolwenta wydziału prawa UMCS ustawa jest bardzo klarowna. Może jestem niedouczony, ale według mnie zapisy nie pozostawiają zbyt wielu manewrów. Liczę na geniuszy z MF-u.
Żebyś się nie przeliczył. A, kontrolę będą wszczynane tylko po to by podatnik mógł się skorekcić. Poza tym wszystko w postępowaniu kontrolnym.
12 lut 2009, 09:34
Lomax
<!--quoteo(post=42206:date=11. 02. 2009 g. 20:23:name=Grover)--><div class='quotetop'>(Grover @ 11. 02. 2009 g. 20:23) [snapback]42206[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Żebyś się nie przeliczył. A, kontrolę będą wszczynane tylko po to by podatnik mógł się skorekcić. Poza tym wszystko w postępowaniu kontrolnym. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
...miałeś chyba na myśli "podatkowym"...
12 lut 2009, 09:36
elsinore
...miałeś chyba na myśli "podatkowym"...
rozmawiamy przecież o UKS-ach? a na myśli mam tylko urlop
12 lut 2009, 09:45
No fakt... :blush: <_< Udanego urlopu :piwo:
12 lut 2009, 09:46
Dzisiaj w Rzepie ujednolicony tekst ustawy o swobodzie działalności gospodarczej. W czasach "oszczędności' nie liczcie, że ktoś Wam zapewni w urzędzie takie cudo. A i z kserowaniem też pewnie nie będzie łatwo
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
17 lut 2009, 11:18
wjawor
Dzisiaj w Rzepie ujednolicony tekst ustawy o swobodzie działalności gospodarczej. W czasach "oszczędności' nie liczcie, że ktoś Wam zapewni w urzędzie takie cudo. A i z kserowaniem też pewnie nie będzie łatwo
Kryzys Wam lexa odciął ?
17 lut 2009, 11:24
elsinore
<!--quoteo(post=42597:date=17. 02. 2009 g. 11:18:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 17. 02. 2009 g. 11:18) [snapback]42597[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Dzisiaj w Rzepie ujednolicony tekst ustawy o swobodzie działalności gospodarczej. W czasach "oszczędności' nie liczcie, że ktoś Wam zapewni w urzędzie takie cudo. A i z kserowaniem też pewnie nie będzie łatwo
Kryzys Wam lexa odciął ? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Do lexa od dawna ma dostęp kilka "wtajemniczonych" osób. W zeszłym roku szefostwo nie zaszalało i nie wykupiło licencji "na sieć" no i już nie kupi. No i ciężko lexa targać w teren, stacjonarny komp ciężki, i jeszcze te wszystkie kable...