Teraz jest 05 wrz 2025, 22:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3
Wezwanie do sporządzenia zestawienia 
Autor Treść postu

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Zamiast kontrolować latami mnie, gdzie na pierwszy rzuct oka, a nawet na drugi rzut oka wszystko jest rozliczone prawidłowo, mogliby skontrlować przez ten czas 100 innych podatoników.

Nie mam racji?

Nie :(

Ponieważ jesteś na wskroś uczciwy więc dla CiebieTwój biznes jest zawsze
mozeanglia                    

...na pierwszy rzut oka, a nawet na drugi rzut oka wszystko jest rozliczone prawidłowo...

Kontrolujący Twoje przeświadczenie musi jednak zweryfikować. Szczególnie, że jak sam wspominasz mogłeś się pomylić  
mozeanglia                    

... Jesli ja gdzieś postąpie niezgodnie z prawem, nie koniecznie z mojej winy (intepreteacje, zawiłości) to...

Ile będzie trwała kontrola i jak będzie przebiegała, zależy nie tylko od kontrolujących. O czym podatnicy czasem zapominają, ale po cholerę mają z organami podatkowymi współpracować. Przecież są uczciwi,więc niech kontrolujący się "odwalą"
Nie martw się, dzięki Palikotowi już niedługo napiszesz oświadczenie, że prowadzisz swoje rozliczenia podatkowe zgodnie z obowiązującymi przepisami i dopóki tego oświadczenia nie odwołasz będziesz miał święty spokój. :piwo:

17 sie 2008, 21:42
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Nie tak dawno na tym forum Twoja opowieść o starciach ze skarbówką brzmiała inaczej:
mozeanglia                    

... w listopadzie 2005 (tylko 9 miesięcy kontroli przez US) otrzymałem protokół... jakieś 500 stron, protokół zakończenia kontroli ....

Obecnia piszesz, że kontrola trwa non-stop od kilku lat. Jeżeli i wyjaśnienia dla kontrolujacych są równie precyzyjne i niezmienne, to nie dziw się, że trafiłes go grona osób, którym nalezy sie przyjżeć lepiej, niż rzutem oka.

mozeanglia                    

a własnie dlatego, że jestem do obrydzenie uczciwy, przez co często jestem obiektem żartów wsród zjajomych, nie zamierzam dawać niczego ....

No tak to zdecydowanie wystarcza do zakończenia postępowania.
mozeanglia                    

... Zamiast kontrolować latami mnie, gdzie na pierwszy rzuct oka, a nawet na drugi rzut oka wszystko jest rozliczone prawidłowo, mogliby skontrlować przez ten czas 100 innych podatoników.

Nie mam racji?

Masz, ale na co "rzucić okiem" jeżeli Ty z uwagi na swą "uczciwość" nie udostępniasz dokumentów?

Ostatnio edytowano 18 sie 2008, 07:45 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz

18 sie 2008, 07:41
Specjalista

REJESTRACJA08 lis 2007, 16:36

POSTY        597
przepraszam, teraz trwa postępowanie (które niczym nie różni się od kontroli jeśli chodzi o działania Kontrolujących).

Wszystkie dokumenty, które musze udostępnić - udostępniłem. Razem z wyciągami ze wszystkich kont... Więc mają wszystko co mieć muszą i co powinno wystarczyć.

A tłumaczenie zawsze takie samo... Tysiące przelewów, tysiące faktur - musimy to dopasować ;)

Bez przesady, przez tyle lat można było przepisać te dokumenty ręcznie a co dopiero uporządkować i zobaczyć co się zgadza a co nie ;)

Ostatnio edytowano 19 sie 2008, 06:33 przez mozeanglia, łącznie edytowano 1 raz

18 sie 2008, 14:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 31 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3