Teraz jest 05 wrz 2025, 22:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Google AdSense 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 sty 2007, 20:39

POSTY        11

Proszę o informację jak wygląda rozliczenie podatnika (os. fiz. nie prow. dz. gosp.) biorącej udział w programie Google AdSense. Słyszałem, że należy rozliczyc się w rocznym zeznaniu PIT-37 w innych źródłach, później doszła kolejna informacja, że w PIT-36, działalność wykonywana osobiście... i do tego miesięcznie PIT-53... o co tutaj kaman?  :blink:

Sijaa, W.

05 sty 2007, 20:51
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 paź 2006, 21:33

POSTY        51

LOKALIZACJAZiemia

Witajcie skarbonki! ;)

Proszę o informację jak wygląda rozliczenie podatnika (os. fiz. nie prow. dz. gosp.) biorącej udział w programie Google AdSense.

A płacą Ci coś za to? Kto, kiedy, w jakiej walucie, i z jakiego tytułu? Tylko przez dyskrecję nie zapytam...ile :rotfl: ?

05 sty 2007, 21:23

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Witajcie skarbonki! ;)

Proszę o informację jak wygląda rozliczenie podatnika (os. fiz. nie prow. dz. gosp.) biorącej udział w programie Google AdSense. Słyszałem, że należy rozliczyc się w rocznym zeznaniu PIT-37 w innych źródłach, później doszła kolejna informacja, że w PIT-36, działalność wykonywana osobiście... i do tego miesięcznie PIT-53... o co tutaj kaman?  :blink:

Sijaa, W.

Wygląda na to, że choć zarabiasz "krocie" to naszym kosztem chcesz zaoszczędzić parę złotych i nie kupiłeś ebooka Google AdSense Poznaj sekrety Google AdSense. Dowiedz się jak zarabiać kilkadziesiąt dolarów dziennie, za pomocą własnej strony internetowej.
wraz z jednym z Bonusów:
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Google AdSense a podatki. Jak płacić podatki za zarobki z Google AdSense? Porada prawna doradcy podatkowego, Artura M. Brzezińskiego <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Na pewno nie jest to przychód z innych źródeł. W zależności od formy będzie to działalność gospodarcza ( której nie zgłosiłeś ) lub działalność wykonywana osobiście.

Ostatnio edytowano 06 sty 2007, 00:34 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

06 sty 2007, 00:30
Amator
Własny awatar

POSTY        11

Wygląda na to, że choć zarabiasz "krocie" to naszym kosztem chcesz zaoszczędzić parę złotych i nie kupiłeś ebooka Google AdSense Poznaj sekrety Google AdSense. Dowiedz się jak zarabiać kilkadziesiąt dolarów dziennie, za pomocą własnej strony internetowej.
wraz z jednym z Bonusów:
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Google AdSense a podatki. Jak płacić podatki za zarobki z Google AdSense? Porada prawna doradcy podatkowego, Artura M. Brzezińskiego

Na pewno nie jest to przychód z innych źródeł. W zależności od formy będzie to działalność gospodarcza ( której nie zgłosiłeś ) lub działalność wykonywana osobiście.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Waszym kosztem chcę zaoszczędzić ??? Myślałem, że po to jest forum by uzyskać fachową informację... Poradnik.. Wszyscy chcą kasę, a jak człowiek chce zarobić parę groszy to... !@#$%^&*

Cięzki poranek, pójdę chyba odreagować  :mur:

Sijaa..

06 sty 2007, 12:16

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Waszym kosztem chcę zaoszczędzić ??? Myślałem, że po to jest forum by uzyskać fachową informację... Poradnik.. Wszyscy chcą kasę, a jak człowiek chce zarobić parę groszy to... !@#$%^&*

Cięzki poranek, pójdę chyba odreagować  :mur:

Sijaa..

Chociażby kosztem czasu, który ktoś życzliwy Ci poświęci.
W poradniku sądzę, że znajdziesz dobre rady fachowca, który temat zna dokładnie.

My jasnowidzami nie jesteśmy, a w Twoim pytaniu, nie ma narazie żadnych właściwie danych by móc zakwalifikować te przychody do określonego źródła ( no i odpowiednio sposobu opodatkowania, rozliczeń itd. ).
Musiałbyś szczegółowo przedstawić na czym to polega.
Lub mieć fart, że forum czyta akurat ktoś, kto się zetknął z problemem.
( do tego nie wiem czy nie zajdzie potrzeba zajrzenia do umowy z USA )

A na ciężki poranek najlepiej  :piwo:

Ostatnio edytowano 07 sty 2007, 01:06 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

06 sty 2007, 14:04
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 lis 2006, 22:41

POSTY        39
O czym szanowni Koledzy i Koleżanki piszą bo nic a nic nie rozumiem???? Sory jestem z małego miasta hiihihi

06 sty 2007, 21:53

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

O czym szanowni Koledzy i Koleżanki piszą bo nic a nic nie rozumiem???? Sory jestem z małego miasta hiihihi

Ale dostęp  do internetu masz. Wykorzystaj jedną z wyszukiwarek a trochę Ci się rozjaśni.

07 sty 2007, 01:08
Amator
Własny awatar

POSTY        11
Ok, zamówiłem ebooka... teraz to pewnie będę zarabiał krocie...  :P  Może będą w nim informacje jak bezpiecznie wzbogacić się na nieujawnionych...  :rotfl:

Sijaa..

07 sty 2007, 12:57
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Ok, zamówiłem ebooka... teraz to pewnie będę zarabiał krocie...  :P  Może będą w nim informacje jak bezpiecznie wzbogacić się na nieujawnionych...  :rotfl:

Sijaa..

Raczej wątpię. Już jesteś bacznie obserwowany !!!

07 sty 2007, 19:09
Amator
Własny awatar

POSTY        11

Raczej wątpię. Już jesteś bacznie obserwowany !!!

Obserwowany jestem od urodzenia, później przyglądano mnie się bacznie jak miałem pierwsze doświadczenie seksualne, a jeszcze bardziej, gdy w końcu poznałem kobietę...   :blush:

Więc jak sam widzisz, inwigilacja nie jest mi straszna..  ;)

A tak całkiem szczerze, to na nieład w prawie podatkowym i nie tylko, wszyscy powinniśmy odpowiednio zareagować:  :dupa:

Achia, Wjawor, tak gwoli informacji i Ty i ja daliśmy już sobie odpowiedź w naszych postach na pow. problem... Dział wyk. osob. i PIT-53.

Pozdrawiam skarbonki ze Świebodzina..

Sijaa..

Ostatnio edytowano 08 sty 2007, 19:46 przez faldemar, łącznie edytowano 1 raz

08 sty 2007, 19:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 10 ]