Teraz jest 05 wrz 2025, 22:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
PIT-4R 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA17 sty 2008, 17:08

POSTY        14
Cieszy sie z likwidacji co miesiecznych likwidacji podatnik-luzak...,co powazniejszy to bluzga na czym świat stoi <_<
A ile wpłat z pit-4 wylądowało na koncie pit-5 albo pit-5l albo zeby było lepiej na koncie osoby od której byla odprowadzana zaliczka
To nie apokalipsa...To armaged <_< on...

22 mar 2009, 19:34
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 mar 2009, 16:40

POSTY        42

Cieszy sie z likwidacji co miesiecznych likwidacji podatnik-luzak...,co powazniejszy to bluzga na czym świat stoi <_<
A ile wpłat z pit-4 wylądowało na koncie pit-5 albo pit-5l albo zeby było lepiej na koncie osoby od której byla odprowadzana zaliczka
To nie apokalipsa...To armaged <_< on...

Ja mam nawet takich którzy przez pomyłkę po wpłacali zaliczkę na PIT-4 na VAt

22 mar 2009, 19:37
Amator
Własny awatar

POSTY        14
A weź takiemu wystaw upomnienie?I żeby zareagował  na nie w odpowiednim czasie?Jak mu brać z egzekucui zajmie konto to sie od razu obudzi he he i do naczelnika poleci że go niesłusznie urząd sciga albo wystosuje pismo w którym postraszy prokuraturą za nekanie, rzecznikiem praw obywatelskich za łamanie praw konstytucyjnych no i ministrem finansów żeby zredukował  :dupa:

22 mar 2009, 19:46
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 cze 2008, 21:55

POSTY        161

A weź takiemu wystaw upomnienie?I żeby zareagował  na nie w odpowiednim czasie?Jak mu brać z egzekucui zajmie konto to sie od razu obudzi he he i do naczelnika poleci że go niesłusznie urząd sciga albo wystosuje pismo w którym postraszy prokuraturą za nekanie, rzecznikiem praw obywatelskich za łamanie praw konstytucyjnych no i ministrem finansów żeby zredukował  :dupa:

Ja mam na to jedną odpowiedź - po to jest upomnienie, żeby się "obudzić". Jak zapłacił przez pomyłkę gdzieś indziej, odebrał upomnienie, nie odezwał się, to pretensje do garbatego, że ma proste dzieci. Pomyłka podatnika a ja nie jestem duchem świętym. Rozumiem całkowicie hasło " Urząd przyjazny podatnikom", ale jakieś granice na boga są <_< Moja praca polega na czymś innym niż wróżenie z fusów - a przynajmniej mam taką nadzieję :lol:

22 mar 2009, 20:46
Amator
Własny awatar

POSTY        14
I racja nie myli sie ten kto nic nie robi... :nonono: Ale teraz w durnych ludzkich umysłach utarło sie że jak przyjdzie taki do urzędu to od razu pan i władca i pomiata.Mówie wpłacił pna po terminie wiec upomnienie a ten mi no to co :dupa: Mowie wpłacił pan do innego urzędu a ten przecież to jeden budzet powinniscie wiecdzieć. Nic tylko wynająć wrózkę albo zacząć wrozyć z fus ów jak to pisze EVE (pozdrowienia).

I racja nie myli sie ten kto nic nie robi... :nonono: Ale teraz w durnych ludzkich umysłach utarło sie że jak przyjdzie taki do urzędu to od razu pan i władca i pomiata.Mówie wpłacił pna po terminie wiec upomnienie a ten mi no to co :dupa: Mowie wpłacił pan do innego urzędu a ten przecież to jeden budzet powinniscie wiecdzieć. Nic tylko wynająć wrózkę albo zacząć wrozyć z fus ów jak to pisze EVE (pozdrowienia).

23 mar 2009, 17:06
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        42
U nas o dziwo bardzo nie narzekają na upomnienia bo większość dostaje je słusznie a my nie będziemy się zastanawiać gdzie może być wpłata bez tego mamy co robić

23 mar 2009, 17:19
Amator
Własny awatar

POSTY        14
Coż xa wspaniały urząd skarbowy,pogratulowac :brawa:

23 mar 2009, 17:27
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        42

Coż xa wspaniały urząd skarbowy,pogratulowac :brawa:

Też  i to niestety  jesteśmy zszokowani bo niestety w porównaniu z rokiem ubiegłym mamy więcej nadpłata niż zaległości

23 mar 2009, 17:29
Amator
Własny awatar

POSTY        14
Oto skutek wychowywania sobie podatników i ich zdyscyplinowania a także fachowości kadry :piwo:

23 mar 2009, 17:38
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        42

Oto skutek wychowywania sobie podatników i ich zdyscyplinowania a także fachowości kadry :piwo:

Żeby tak było to nawet nadpłat by nie robili a tak wolą wpłacić za dużo bo w końcu "od przybytku głowa nie boli" a kogo obchodzi że saldo zostanie na karcie

23 mar 2009, 17:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 24 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2