Teraz jest 04 wrz 2025, 10:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1336 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 96  Następna strona
Nieujawnione źródła dochodów 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA11 kwi 2015, 09:53

POSTY        14
Post Re: Nieujawnione źródła dochodów
Witajcie . Mam dosyć nietypowy problem . Instrukcje odgórne mówią jasno by nie wszczynać nowych spraw o nieujawnione . Z kolei lokalnie znany społecznik nagminnie  nachodzi mnie  i naciska by ukrócić działania znanego mu handlarza Allegro .  Zaczyna wysnuwać coraz to nowe teorie spiskowe . Poradźcie proszę jak rozwiązać problem z tak nachalnym człowiekiem . Zwykła zwrotka o zachowaniu tajemnicy niestety go nie zadowala . Jak wy rozwiązujecie ten problem zakładając ,że też macie założoną blokadę na sprawy o nieujawnione ?

12 kwi 2015, 14:20
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
gadget                    

Witajcie . Mam dosyć nietypowy problem . Instrukcje odgórne mówią jasno by nie wszczynać nowych spraw o nieujawnione . Z kolei lokalnie znany społecznik nagminnie  nachodzi mnie  i naciska by ukrócić działania znanego mu handlarza Allegro .  Zaczyna wysnuwać coraz to nowe teorie spiskowe . Poradźcie proszę jak rozwiązać problem z tak nachalnym człowiekiem . Zwykła zwrotka o zachowaniu tajemnicy niestety go nie zadowala . Jak wy rozwiązujecie ten problem zakładając ,że też macie założoną blokadę na sprawy o nieujawnione ?

Tu można zrobić n.dz.gosp. Najlepiej najpierw VAT, później ew. PIT.

12 kwi 2015, 18:32
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 sty 2014, 21:07

POSTY        24
Wydaje mi się, że nierozsądnie jest mówić na forum o odgórnych instrukcjach, dotyczących naszych działań (nie każde są do upubliczniania). Każdy powinien wiedzieć, że to forum czytają doradcy podatkowi, radcy prawni, adwokaci.

12 kwi 2015, 19:33

REJESTRACJA08 paź 2014, 17:19

POSTY        123
Filon                    

Wydaje mi się, że nierozsądnie jest mówić na forum o odgórnych instrukcjach, dotyczących naszych działań (nie każde są do upubliczniania). Każdy powinien wiedzieć, że to forum czytają doradcy podatkowi, radcy prawni, adwokaci.

Oraz że użytkownicy podający się za urzędników wcale nimi nie są.

12 kwi 2015, 23:01
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA11 kwi 2015, 09:53

POSTY        14
Filon                    

Rozumiem . Przeczytałem całą dyskusję , stąd i moje trzy grosze . Jeśli temat jest newralgiczny proszę o usunięcie , gdyż z mojej pozycji nie mogę tego uczynić .

13 kwi 2015, 08:41
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA31 maja 2011, 18:51

POSTY        212
W żadnym stopniu informacje na poscie nie były objęte tajemnicą skarbową. Wskazanie zaleceń MIn FIN nie jest objęte tajemnicą. A doradcy i adwokacie mają te informacje jeszcze przed NUS.
pozdrawiam
Czy są jakieś informacje na temat stosowania teraz art 68 Ordynacja podatkowa (przedawnienie nieujawnionych) przed Izbą skarbową?

13 kwi 2015, 09:26
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Filon                    

Bez przesady.  To nie są informacje tajne.

13 kwi 2015, 15:55
Znawca
Własny awatar

POSTY        212
taxpower                    

W żadnym stopniu informacje na poscie nie były objęte tajemnicą skarbową. Wskazanie zaleceń MIn FIN nie jest objęte tajemnicą. A doradcy i adwokacie mają te informacje jeszcze przed NUS.
pozdrawiam
Czy są jakieś informacje na temat stosowania teraz art 68 Ordynacja podatkowa (przedawnienie nieujawnionych) przed Izbą skarbową?

Czy coś wiadomo na temat powyższej sprawy! Jedna z izb wydaje decyzje umarzające? Co wy na to? Podobno decyzja przyszła aż z W-wy
? :czytaj:

14 kwi 2015, 23:34
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2014, 00:17

POSTY        109
Zakaz prowadzenia postępowań sprawa oczywista i znana wszystki zainteresowanym.

22 kwi 2015, 10:11
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA04 maja 2015, 21:33

POSTY        4
Czy coś nowego wiadomo w temacie?

06 maja 2015, 19:55
Znawca
Własny awatar

POSTY        212
W sprawie nieujawnionych jest cisza! Złożone zostały wnioski o wznowienie w zwiakzu z art 68 par 4 Ordynacji ale Izby nic nie chcą robić i czekają na Sądy?

07 maja 2015, 12:49
Znawca
Własny awatar

POSTY        212
taxpower                    

W sprawie nieujawnionych jest cisza! Złożone zostały wnioski o wznowienie w zwiakzu z art 68 par 4 Ordynacji ale Izby nic nie chcą robić i czekają na Sądy?

Wszystko wisi bo komisja sejmowa finansow napisala do TK o wyjasnienie dot. wyroku w sprawie przedawnienia (hipoteka). W tej sytaucji decyzje wydane przed 28 lutym i zaskarżone do Izby powinny być .... własnie czy mogą ostać kiedy TK uchylił art 68 par 4.

19 maja 2015, 21:20
Znawca
Własny awatar

POSTY        212
http://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/1665D666F0

19 maja 2015, 22:25
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2014, 00:17

POSTY        109
Tak pisałam wcześniej ze muszą wejść nowe przepisy a wszystkie sprawy 2007+ skończą się uchyleniem jak nie przez WSA NSA.Wznowienia to kwestia czasu a wynik formalnością.

21 maja 2015, 10:31
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1336 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 96  Następna strona