"...radze wam dawajcie tym ludziom łapówki, róbcie im kawę bo inaczej zniszczą wam firmę" czy ktoś z szanownych forumowiczów widział ten pełen "obiektywizmu" materiał o gnębionych przez kontrole podatkowe i skarbowe podatników i tego pana przedsiębiorcę, który był łaskawy wygłosić sentencję jak wyżej? Czy jawne oskarżenie o łapówkarstwo setek kontrolerów w całym kraju w programie informacyjnym oglądanym przez miliony pozostanie jak zwykle bez odpowiedzi ze strony MF? Gdzie my żyjemy
12 mar 2009, 20:57
w Polsce
____________________________________ Wszystko jest prawdą dla pewnej określonej wartości "prawdy"
12 mar 2009, 21:02
michalpolnoc
"...radze wam dawajcie tym ludziom łapówki, róbcie im kawę bo inaczej zniszczą wam firmę" czy ktoś z szanownych forumowiczów widział ten pełen "obiektywizmu" materiał o gnębionych przez kontrole podatkowe i skarbowe podatników i tego pana przedsiębiorcę, który był łaskawy wygłosić sentencję jak wyżej? Czy jawne oskarżenie o łapówkarstwo setek kontrolerów w całym kraju w programie informacyjnym oglądanym przez miliony pozostanie jak zwykle bez odpowiedzi ze strony MF? Gdzie my żyjemy
Nie licz na reakcję MF. Przecież TVN to "partner" MF przy "Szybki PIT". Ja nie oglądałem tego, a szkoda, bo można byłoby powiadomić prokuraturę.
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
12 mar 2009, 21:16
inspektor
<!--quoteo(post=44106:date=12. 03. 2009 g. 20:57:name=michalpolnoc)--><div class='quotetop'>(michalpolnoc @ 12. 03. 2009 g. 20:57) [snapback]44106[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> "...radze wam dawajcie tym ludziom łapówki, róbcie im kawę bo inaczej zniszczą wam firmę" czy ktoś z szanownych forumowiczów widział ten pełen "obiektywizmu" materiał o gnębionych przez kontrole podatkowe i skarbowe podatników i tego pana przedsiębiorcę, który był łaskawy wygłosić sentencję jak wyżej? Czy jawne oskarżenie o łapówkarstwo setek kontrolerów w całym kraju w programie informacyjnym oglądanym przez miliony pozostanie jak zwykle bez odpowiedzi ze strony MF? Gdzie my żyjemy
Nie licz na reakcję MF. Przecież TVN to "partner" MF przy "Szybki PIT". Ja nie oglądałem tego, a szkoda, bo można byłoby powiadomić prokuraturę. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Szkoda,że nie oglądałeś, bo wydaje mi się,że jest w KK coś takiego jak paragraf na podważanie zaufanie niezbędnego dla pełnienia funkcji publicznej, a to jak najbardziej się kwalifikuje, zrobili z Nas gangsterów na oczach całej Polski :angry:
12 mar 2009, 21:22
pomijając podżeganie do popełnienia przestępstwa...
____________________________________ Wszystko jest prawdą dla pewnej określonej wartości "prawdy"
12 mar 2009, 21:25
michalpolnoc
W sumie to jest podstawa do powiadomienia prokuratury - bo jednak publicznie chyba gościu powiedział i przytaknął iż dał łapówkę. Swoją drogą gość chyba jakiś gastronomiczny interes prowadzi, bo mówi o "robieniu kawy" - dobrze ze nie zachęcał: "róbcie lody"
michalpolnoc
Widzialem i słyszałem i nie dowierzałem własnym oczom i uszom.
Ale dotarła do mnie WIELKA PRAWDA: w tej firmie nie ma czego dłużej tracić czasu. I pieniędzy!
3 miesiące na wypowiedzenie, to kwiecień maj, czerwiec, urlop w lipcu i goodbye mr Vincent :dupa:
Ile można być :sex:
:stop:
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 12 mar 2009, 21:26 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz
No więc opinia poszła w Kraj :excl: <a href="http://wiadomosci.onet.pl/1933127,10,grupa_tvn_najbardziej_opiniotworcza,item.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1933127,10,grupa...orcza,item.html</a>
12 mar 2009, 21:28
Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku. § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. § 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego. § 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego.
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
12 mar 2009, 21:43
Tak mi się właśnie wydawało, dzięki Inspektorze, można sobie pooglądać: <a href="http://www.tvn24.pl/28377,1590491,0,1,zaplaca-za-bledy,fakty_wiadomosc.html" target="_blank">http://www.tvn24.pl/28377,1590491,0,1,zapl..._wiadomosc.html</a>
12 mar 2009, 21:48
Hmm... i znowu hodowca owiec wrócił w aureoli :angry2:
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
12 mar 2009, 21:56
Nie widzę żadnych szans na postawienie zarzutu z art. 212 KK w przypadku tego newsa.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
12 mar 2009, 22:22
Widziałem i było to żenujące . Ciekawe czy ten gościu który tak dobitnie pomawiał nas wszystkich jest taki prawowity i np. na wczasy i narty to zamawia sobie taksówke lub jedzie pociągiem a nie swoim wypasionym samochodem, który rozlicza w działalności . przykładów można byłoby mnożyć wiele . Najgorsze jest to że MF uda że się nic nie stało a my jak pójdziemy na kontrole to usłyszymy odpowiednie komentarze
12 mar 2009, 22:30
A ja uwielbiam być rozpieszczany na kontroli kawka, herbatka, ciacho, uśmiechy, ba, nawet obiadki. Luxus! I mam w ****, co o tym mówią zasady etyki fisko-terrorysty