Teraz jest 05 wrz 2025, 22:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Informacje podsumowujące 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
Post Informacje podsumowujące
boja                    

Czy ktoś już pisał do Help desku o problemach z funkcjonowaniem VIES (blokowanie dostępu do rozliczenia podatnika przez innego użytkownika, brak możliwości monitorowania obsługi informacji złożonych za styczeń, komunikat o złożeniu po terminie dla informacji złożonych elektronicznie po dniu 15 lutego). Może tam na górze nikt nie wie o takich problemach "robaczków" na dole?  :o  
Czy ktoś zgłaszał, że podanik nie może w wersji elektronicznej wykazać transakcji ze znakiem minus bo system nie pozwala na złożenie takiego VAT-UE!? :stop:
Marzecz już za kilka dni a chwilę później 15 i kolejne VAT-UE. <_<

dzięki nie wiem jakiej sile nie napotkałem sie na takie problemy. Mam to szczęście. Mam jednak zasadę, że od razu alarmuje informatykę o problemach technicznych - od razu wysyłają helpdesk:)

23 lut 2010, 21:07
Znawca

REJESTRACJA30 cze 2009, 07:30

POSTY        169
Post Informacje podsumowujące

Czy ktoś już pisał do Help desku o problemach z funkcjonowaniem VIES (blokowanie dostępu do rozliczenia podatnika przez innego użytkownika, brak możliwości monitorowania obsługi informacji złożonych za styczeń, komunikat o złożeniu po terminie dla informacji złożonych elektronicznie po dniu 15 lutego).

HelpDesk był już napisany odnośnie tych po terminie - poprawili to aż tak dobrze, że teraz wprowadzając faktycznie po terminie VAT-UE są przyjmowane jako złożone w terminie. Chyba trzeba kolejny Help napisać :P
Ach to MF  :nonono:

Dodano: Śro Lut 24, 2010 9:28 pm

I jeszcze jedno - czy przy zatwierdzaniu dokumentów elektronicznych, gdy pojawia się ostrzeżenie  o istotnych róznicach w danych podatnika w złożonym dokumencie a w tym co zawiera CRP akceptujecie to za każdym razem sami czy raczej "prostujecie" podatnika, tak aby na przyszłość składał dokument bez takich różnic?

24 lut 2010, 18:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 58 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5