Teraz jest 05 wrz 2025, 19:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Kolportowanie ulotek NSZZ "Solidarność" 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA17 mar 2009, 10:19

POSTY        58
Post Kolportowanie ulotek NSZZ "Solidarność"
KZ(przy US) wykonując zalecenia zarządu Regionu NSZZ Solidarność wyłożyła w holu US kilka ulotek dostarczonych przez Region "Drożyzna ubóstwo bezrobocie" które w swej treści zawierały również stwierdzenia jak: Powiedz stop nieludzkiej polityce tego rządu, weź udział w manifestacji w Twoim mieście wojewódzkim 25 maja, przyjedź na wielką demonstrację do stolicy oraz żądania: obniżenia akcyzy na paliwa, podniesienia płacy minimalnej, czy większych pieniędzy na walkę z bezrobociem. Ulotki te zostały niemal natychmiast zabrane z holu i przekazane Naczelnikowi US który natychmiast zareagował i dodatkowo zażądał na piśmie szczegółowych wyjaśnień związanych z zachowaniem członka ZZ (wymienionego w piśmie z nazwiska i stanowiska służbowego), który według doniesionych mu informacji miał wyłożyć te ulotki.
Prosimy o Wasze opinie w sprawie :zly1:

30 maja 2011, 07:15
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post Re: Kolportowanie ulotek NSZZ "Solidarność"
david                    

KZ(przy US) wykonując zalecenia zarządu Regionu NSZZ Solidarność wyłożyła w holu US kilka ulotek dostarczonych przez Region "Drożyzna ubóstwo bezrobocie" które w swej treści zawierały również stwierdzenia jak: Powiedz stop nieludzkiej polityce tego rządu, weź udział w manifestacji w Twoim mieście wojewódzkim 25 maja, przyjedź na wielką demonstrację do stolicy oraz żądania: obniżenia akcyzy na paliwa, podniesienia płacy minimalnej, czy większych pieniędzy na walkę z bezrobociem. Ulotki te zostały niemal natychmiast zabrane z holu i przekazane Naczelnikowi US który natychmiast zareagował i dodatkowo zażądał na piśmie szczegółowych wyjaśnień związanych z zachowaniem członka ZZ (wymienionego w piśmie z nazwiska i stanowiska służbowego), który według doniesionych mu informacji miał wyłożyć te ulotki.
Prosimy o Wasze opinie w sprawie :zly1:

W cywilizowanym kraju tenże NUS dziś musiałby odwiedzić pośredniak celem rejestracji. "Polska to dziki kraj" - jak powiada pewien klasyk.

30 maja 2011, 07:19
Specjalista

REJESTRACJA30 kwi 2006, 13:31

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska
Post Re: Kolportowanie ulotek NSZZ "Solidarność"
Przerabiałem to kiedyś na własnej skórze tylko, że w moim przypadku chodziło o plakat-ulotkę wydany przez Region ZZ "S" wywieszony na związkowej tablicy ogłoszeń. Ależ miałem satysfakcję, że NUS nie boi się czytać ogłoszeń na tablicy związkowej Solidarności!  :D NUS kazał mi to zdjąć a ja wtedy zgłosiłem ten problem do zarządu Regionu ZZ "S". Powiedzieli, żeby odpuścić i nie wchodzić w konflikt z NUS. Ale to było na poczatku lat 2000 kiedy rządził SLD ( NUSem był synek kacyka z PZPR ). Myślę, że i dziś należałoby skonsultować się z Regionem, a w każdym bądź razie powiadomić go o zaistniałej sytuacji. Wszak mamy rządy POstsolidarnościowe  :rotfl:

31 maja 2011, 18:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3 ]