Teraz jest 07 wrz 2025, 18:52

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
emerytury 
Autor Treść postu
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA28 sie 2007, 08:47

POSTY        1
Jestem pracownikiem mianowanym zgodnie z ustawą o pracownikach urzędów państwowych. Z dniem 01.01.2008r. zgodnie z art. 110 ust.1 i 2 ustawy o słuzbie cywilnej mój dotychczasowy stosunek pracy przelształci się

09 paź 2007, 11:55
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Post Heleny brzmi nieco tajemniczo, więc pozwoliłem sobie przytoczyć wersję zapewne zamierzoną:

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Jestem pracownikiem mianowanym zgodnie z ustawą o pracownikach urzędów państwowych. Z dniem 01.01.2008r. zgodnie z art. 110 ust.1 i 2 ustawy o słuzbie cywilnej mój dotychczasowy stosunek pracy przelształci się w stosunek pracy na czas nieokreślony. Z dniem 12.10 2007r. nabywam prawa do wcześniejszej emerytury, na którą chciałabym przejść 10.01.2008r.
P y t a n i e:

W jakiej wysokości przysługuje mi jednorazowa odprawa emertalna. Zdaniem Izby Skarbowej pod którą podlegam będzie to trzymiesięczna odprawa emertalna. Zdaniem radcy prawnego nie związanego z urzędem przysługuje mi sześciomiesięczna, ponieważ ww.zmiana dotyczy samego stosunku pracy, a nie odpraw. Nadmieniam, że w ustawie o służbie cywilnej pracownikowi z 20-letnim stażem przysługuje 6-miesięczna odprawa.
Jakie jest Wasze zdanie?
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Zatem otwórzmy dyskusję...

09 paź 2007, 13:00

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Post Heleny brzmi nieco tajemniczo, więc pozwoliłem sobie przytoczyć wersję zapewne zamierzoną:
...

Cóż gratuluję "jasnowidztwa".

Co poeta miał na myśli to przerabialiśmy chyba dawno. Co ustawodwca - przerabiamy na co dzień.

Ale co myśli Helena tylko Eseniore wie, aż nie śmiem pytać skąd :D

09 paź 2007, 16:13
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją

<!--quoteo(post=16367:date=09. 10. 2007 g. 13:00:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 09. 10. 2007 g. 13:00) [snapback]16367[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...

Cóż gratuluję "jasnowidztwa".

Co poeta miał na myśli to przerabialiśmy chyba dawno. Co ustawodwca - przerabiamy na co dzień.

Ale co myśli Helena tylko Eseniore wie, aż nie śmiem pytać skąd :D
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
A ja to zbytnio nie jestem zaskoczony talentem prekognicyjnym kolegi Elsinore'a. Najprawdopodobniej w dużym stopniu wyjaśnić ten enigmatyczny post pomógł post wysłany przez Helenę parę minut później mniej więcej o takiej treści:
helena                    

Jestem pracownikiem mianowanym zgodnie z ustawą o pracownikach urzędów państwowych. Z dniem 01.01.2008r. zgodnie z art. 110 ust.1 i 2 ustawy o słuzbie cywilnej mój dotychczasowy stosunek pracy przelształci się w stosunek pracy na czas nieokreślony. Z dniem 12.10 2007r. nabywam prawa do wcześniejszej emerytury, na którą chciałabym przejść 10.01.2008r.
P y t a n i e:

W jakiej wysokości przysługuje mi jednorazowa odprawa emertalna. Zdaniem Izby Skarbowej pod którą podlegam będzie to trzymiesięczna odprawa emertalna. Zdaniem radcy prawnego nie związanego z urzędem przysługuje mi sześciomiesięczna, ponieważ ww.zmiana dotyczy samego stosunku pracy, a nie odpraw. Nadmieniam, że w ustawie o służbie cywilnej pracownikowi z 20-letnim stażem przysługuje 6-miesięczna odprawa.
Jakie jest Wasze zdanie?

.

Ostatnio edytowano 09 paź 2007, 16:45 przez rychu, łącznie edytowano 1 raz

09 paź 2007, 16:43
Zobacz profil WWW

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176
A ja już chciałem zapytać Elsinore'a o numery Dużego Lotka na dzisiejsze losowanie...

Ostatnio edytowano 09 paź 2007, 18:14 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

09 paź 2007, 18:13
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Spoko spoko, wszystko wyjaśnię później na specjalnie zwołanej konferencji prasowej...

09 paź 2007, 19:19
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6 ]