Teraz jest 05 wrz 2025, 22:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 202 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Następna strona
Nie chcemy pracować aż do śmierci! 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
Post Re: Nie chcemy pracować aż do śmierci!
sylwek                    

Pinero                    

Ale jak dojdzie do referendum to mogę głosować zgodnie z własnym nosem?

:wysmiewacz: jasne, że możesz. To tak jakby karpie głosowały za dodatkowym Bożym Narodzeniem w roku. Naprawdę myślisz, że w wieku 60 lat będziesz miała pracę? Naczelnikiem twojego US zostanie młody menedżer z Orlenu czy innej Muszynianki i będzie oceniał po miernikach. Sama poprosisz o zwolnienie, bo nie ogarniesz np. ACL-a. A na emeryturę będzie za wcześnie

Ludzie! Nie przeżywajcie tak bardzo mojej emerytury.
Rozumiem, że to z czystej życzliwości   ;)
Sylwek
1. Będę miała pracę po 60.
2. Dam radę z miernikami.
3. Dam radę ogarnąć kolejne aplikacje.

Ps. U mnie pracuje kilka osób po 60. i dają sobie spokojnie radę.

21 lut 2012, 13:45
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 sie 2009, 08:04

POSTY        20
Pinero                    

1. Będę miała pracę po 60. .

oby

Pinero                    

2. Dam radę z miernikami..

z nowym, dynamicznym NUS także?

Pinero                    

3. Dam radę ogarnąć kolejne aplikacje..

serio? A wolisz import "z mazaczkiem", czy "pomiń i zakończ"? Sama piszesz skrypty? A będziesz musiała

Pinero                    

Ps. U mnie pracuje kilka osób po 60. i dają sobie spokojnie radę.

znam takich, to znaczy że specjalnie nic do roboty nie mają

21 lut 2012, 14:03
Fachowiec

POSTY        1023
sylwek                    

z nowym, dynamicznym NUS także?

Oczywiście!
sylwek                    

Sama piszesz skrypty? A będziesz musiała

piszę :)

sylwek                    

znam takich, to znaczy, że specjalnie nic do roboty nie mają

Nie obrażaj ludzi! Pracują i w orzecznictwie, i w kontroli i w obsłudze bezp.
Powiem więcej: można być leniem i miernotą po 30. (nie obrażając nikogo) i pracowitym i merytorycznym po 60.
To nie od wieku zależy, a od osoby!
Nie wiem skąd pomysł, że osoba po 60. to już z balkonikiem chodzi i z mózgu ma watę?

21 lut 2012, 15:54
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Dajcie Pinero spokojnie się zestarzeć. I daj Boże doczekać emerytury. I wtedy z nią podyskutujcie. Na razie nam się wydaje, że to niedopuszczalne i oszustwo narodu - a jej, ze to fajny pomysł... bo się czuje na siłach pracować do 70+... Ale wszyscy możemy się mylić. Ona nie wydoli do 60... a my będziemy zapitalać do 70... ;)

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

21 lut 2012, 18:01
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Dziś "młody bóg" - będę pracował do 80. A życie to zweryfikuje. Zawał, udar, pękła żyłka itp. I "Witaj Królowo..."  :nonono:

21 lut 2012, 18:10
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
Harakiri                    

Dajcie Pinero spokojnie się zestarzeć. I daj Boże doczekać emerytury. I wtedy z nią podyskutujcie. Na razie nam się wydaje, że to niedopuszczalne i oszustwo narodu - a jej, ze to fajny pomysł... bo się czuje na siłach pracować do 70+... Ale wszyscy możemy się mylić. Ona nie wydoli do 60... a my będziemy zapitalać do 70... ;)

W sumie to fajnie, że chociaż jedna osoba na tym forum się cieszy z chorego pomysłu rudego. Bo inaczej to ponarzekaliśmy sobie i tyle byłoby naszego. A tak to chociaż jakaś wymiana różnorodnych opinii   :zeby:

21 lut 2012, 18:27
Fachowiec

POSTY        1023
kominiarz                    

W sumie to fajnie, że chociaż jedna osoba na tym forum się cieszy z chorego pomysłu rudego.

Nigdzie nie napisałam, że się cieszę. Jestem tylko realistką.
kominiarz                    

Bo inaczej to ponarzekaliśmy sobie i tyle byłoby naszego. A tak to chociaż jakaś wymiana różnorodnych opinii   :zeby:

Nooo wymiana...
Myślę, że lepiej byłoby dla mnie jakbym stanęła w szergu z wami i zaczęła narzekać :)
Panowie! Czy chcecie czy nie, to wiek emerytualny przedłużą. Myślę, że lepiej jak to zrobią stopniowo niż jak któregoś pięknego dnia to wszystko ... i trzeba będzie to zrobić z dnia na dzień.

21 lut 2012, 18:53
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Wiek emerytalny - zrównany, ceny - też. Pora na zrównanie płac (z europejskimi oczywiście)  :nonono:

21 lut 2012, 20:16
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Tadeo74                    

Wiek emerytalny - zrównany, ceny - też. Pora na zrównanie płac (z europejskimi oczywiście)  :nonono:

Ty sobie jaj nie rób - to nie kurnik  :zeby:

21 lut 2012, 20:20
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Jak już wprowadzą ten wiek 67 to przejdę na 1/8 etatu. Będę miał więcej czasu na lekarzy i spa to i nawet do 100 na etacie wytrzymam !

Wyobrażacie sobie te tytuły w e-gazetkach ? Urzędnik US otrzymuje dziś jubilatkę z okazji 100 urodzin   :piwo:

i cytat z ONET.pl

We miniony wtorek Donald Tusk ogłosił przekazanie do konsultacji społecznych projektu reform w systemie emerytalnym. Główną zmianą jest podniesienie wieku emerytalnego do 67. roku życia dla kobiet i mężczyzn. Projekt zakłada, że od 2013 r. wiek przechodzenia na emeryturę kobiet i mężczyzn co cztery miesiące podwyższany byłby o kolejny miesiąc, co oznaczałoby, że z każdym rokiem będziemy pracować dłużej o trzy miesiące. W ten sposób docelowy poziom 67 lat w przypadku mężczyzn osiągnięty miałby zostać w roku 2020, a kobiet - w 2040.

Proponowane zmiany nie podobają się politykom SLD; chcą, by to Polacy w referendum zdecydowali, czy chcą podniesienia i zrównania wieku emerytalnego. Mieliby odpowiedzieć na dwa pytania: czy są za podwyższeniem wieku emerytalnego do 67. roku życia oraz czy są za propozycją przejścia na emeryturę kobiet po 35 latach pracy, a mężczyzn po 40 latach. Sojusz proponuje, by to staż pracy, a nie wiek decydował o przejściu na emeryturę.

Własny wniosek w sprawie referendum emerytalnego przygotowała NSZZ "Solidarność". Związkowcy z Solidarności złożyli go w Sejmie w ostatni czwartek.

21 lut 2012, 21:12
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 sie 2009, 08:04

POSTY        20
Pinero                    

Nie obrażaj ludzi! Pracują i w orzecznictwie, i w kontroli i w obsłudze bezp..

nikogo nie obrażam, bo to prawda. Serio znasz kogoś, kto ma ponad 60 lat i pracuje w OB?  :wacko: Pewnie to taka sama prawda, jak to że piszesz skrypty do ACL-a.  :wysmiewacz: U mnie pouciekali kiedy tylko powstała taka możliwość. A "orzecznicy" nie napisaliby nawet tych dwóch nędznych decyzji w roku bez pomocy kogoś kompetentnego. Znajomość "kopiuj - wklej" to trochę za mało

Pinero                    

Czy chcecie czy nie, to wiek emerytualny przedłużą.

cała nadzieja w Pawlaku  :dokuczacz:  Kto by przypuszczał, że to taki nowoczesny i inteligentny polityk :brawa:  :D

22 lut 2012, 08:38
Fachowiec

POSTY        1023
sylwek                    

Serio znasz kogoś ...

Odp. ma PW.

22 lut 2012, 09:11
Znawca

REJESTRACJA03 kwi 2010, 12:55

POSTY        294
Harakiri                    

Dajcie Pinero spokojnie się zestarzeć. (...)

Harakiri, mnie tam ganc pomada co Pinero zamierza robić na starość. Nic nie stoi na przeszkodzie aby, jeśli tego pragnie, pracowała do siedemdziesiątki. Zakazu żadnego nie ma i nikt chyba nie zamierza nikogo w tym względzie ograniczać.
Rzecz w tym, że Pinero - rozumiem, że z czystej życzliwości   ;)  -  chce wszystkich dookoła uszczęśliwić tym wielkim „dobrodziejstwem” pracy 7 lat dłużej.

Pinero, chcesz to pracuj. Twoja decyzja, Twój wybór – nic mi do tego.
Byłabym Ci natomiast dozgonnie wdzięczna, gdybyś pozwoliła mi samej zdecydować jak zorganizuję sobie życie, kiedy skończę sześćdziesiąt lat.

Pinero                    

Czy chcecie czy nie, to wiek emerytualny przedłużą.

Zobaczymy  palka--==
Nie siej defetyzmu. Przed protestami w sprawie ACTA też słyszałam podobne komentarze... Trzeba tylko ruszyć  swoje cztery litery...

22 lut 2012, 10:23
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
cammila, że też Ci się chce jeszcze dyskutować w temacie poniekąd wirtualnym.

Jaki mamy stan faktyczny:
- rzędowy plan aktywizacji 50+ spalił w przedbiegach, niewypał.
- w ramach racjonalizacji zatrudnienia urzędy zwalniały w pierwszej kolejności osoby uprawnione do świadczeń emerytalnych
Sam dodawałem artykuł na ten temat z Gazety Prawnej na stronę główną,
- rosnące bezrobocie i likwidujące się mniejsze firmy. Nadchodzą zadyszka i bankructwa. Firmy znikają
http://gospodarka.dziennik.pl/praca/art ... czasy.html
No to gdzie Ci ludzie fizycznie mają pracować?! W państwowych urzędach nie, w prywatnych niekoniecznie, a nie każdy załatwia robotę "po znajomości"
- no i kolejny artykuł: "Oburzające"! Posłowie o powrocie policyjnego emeryta
http://policyjni.gwno.pl/Policyjni/1, ... eryta.html
Pytanie w tym miejscu, to o co chodzi tak naprawdę?!

A jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze, nie o aktywizację zawodową 65+, ale o to, żeby do 67 roku życia nie wypłacać świadczeń emerytalnych.
A o to, czy każdy do 67 roku życia będzie miał zagwarantowane zatrudnienie, to już nikt nie pyta, i z czego ludzie 65+ będą żyć, po 40 latach pracy, to już nikogo nie interesuje.

22 lut 2012, 10:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 202 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Następna strona