Teraz jest 05 wrz 2025, 15:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 219 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona
Ustawa z dnia ... o racjonalizacji zatrudnienia w państwowych jednostkach budżetowych... 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2006, 16:47

POSTY        23
Post Ustawa z dnia ... o racjonalizacji zatrudnienia w państwowych jednostkach budżetowych...
A może zwolnić wszystkich skarbowców - oszczędności mega dla budżetu, a ściąganie podatków MF zlecić firmie Pana Misiaka? I wówczas wszystkim będzie żyło się lepiej, wszystkim Podatkowym Oszustom.

14 wrz 2009, 15:09
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
Post Ustawa z dnia ... o racjonalizacji zatrudnienia w państwowych jednostkach budżetowych...
josephe                    

Jutro związkowcy i nie tylko, na ten temat będą rozmawiać z Bonim; niektórzy mówią,że ten projekt to zasłona dymna przed groźniejszym niewypałem

Wątpię. Słyszałem niedawno Szeinfelda, specjalizuje się teraz w Afganistanie. Więc raczej możemy spać spokojnie.

Pierwszy sukces związkowców - poznali autorów ustawy.
Drugi - spotkają się jutro z nimi na utwardzonym gruncie.

Gdyby jeszcze udało się pójść za ciosem i wyciągnąć od autorów analizę na podstawie któej planowo ustawę.. której nota bene nie ma...

14 wrz 2009, 15:30
Znawca

REJESTRACJA11 mar 2008, 16:49

POSTY        161
Drago                    

Pierwszy sukces związkowców - poznali autorów ustawy.
Drugi - spotkają się jutro z nimi na utwardzonym gruncie.

Można powiedzieć, że szykuje się... ustawka :)

14 wrz 2009, 15:59
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 14:43

POSTY        237
A zamiast z nimi rozmawiać wypadałoby ich potraktować tak, jak Migalski chcial potraktować Palikota... :lol:

14 wrz 2009, 16:05
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 cze 2009, 14:38

POSTY        29
Pali, co? To ten co przenosi Biłgoraj do Lublina?  :wysmiewacz:

15 wrz 2009, 10:24
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2009, 13:15

POSTY        11
Nie mam czasu przeczytać tego projektu. Mam nadzieję, że urzędnicy sc mogą spać spokojnie...

15 wrz 2009, 10:34
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 cze 2009, 07:58

POSTY        69
zbulwersowana                    

Nie mam czasu przeczytać tego projektu. Mam nadzieję, że urzędnicy sc mogą spać spokojnie...

no dość oryginalne masz podejście do tego  tematu :(

15 wrz 2009, 10:35
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2007, 13:50

POSTY        23
zbulwersowana                    

Mam nadzieję, że urzędnicy sc mogą spać spokojnie...

Nic bardziej mylnego.
Oto słowa jednego z autorów projektu ustawy pana Macieja Berka Prezesa Rządowego Centrum Legislacji wypowiedziane podczas posiedzenia Rady Służby Cywilnej w dniu 27 sierpnia 2009 r.:

Jeżeli   chodzi   o   najbardziej zasadniczy   dylemat   jak   rozumiem   dotyczący   grupy   urzędników
mianowanych służby cywilnej. [...]
I   podejmując decyzję   o   wyłączeniu   kogoś   na   poziomie   ustawowym   trzeba   się
zastanowić   czy   jest   konstytucyjnie   dopuszczalne.   Jakie wartości   konstytucyjne  
przemawiały   by   za   tym   żeby   ta   grupa temu wyłączeniu podlegała.[...]

Dodano: 15 Wrz 2009 11:00 am

Tak na deser przytoczę jeszcze słowa Przewodniczącego Rady Służby Cywilnej - pana Adama Leszkiewicza, wypowiedziane podczas posiedzenia Rady Służby Cywilnej w dniu 27 sierpnia 2009 r.:

[...] Niezwykle dla mnie ważna sprawa.   Znaczy   ja   uważam,   że   w   tej   ustawie   nie   powinno   być
odstępstw. Albo tniemy albo nie tniemy.[...]

15 wrz 2009, 11:42
Znawca

REJESTRACJA20 kwi 2008, 16:59

POSTY        252
Ciekawe tylko jak przeprowadzą zapowiadaną "wycinkę" w świetle obowiązującej ustawy o sc, która raczej tego nie umożliwia...

15 wrz 2009, 12:18
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 lip 2009, 08:36

POSTY        13
josephe                    

Jutro związkowcy i nie tylko, na ten temat będą rozmawiać z Bonim; niektórzy mówią,że ten projekt to zasłona dymna przed groźniejszym niewypałem

Jakim?
Czyżby światło dzienne miał ujrzeć jakiś kolejny "świetny" projekt  :wacko: ?

15 wrz 2009, 12:54
Fachowiec

POSTY        1834
normalny                    

zbulwersowana                    

Mam nadzieję, że urzędnicy sc mogą spać spokojnie...

Oto słowa jednego z autorów projektu ustawy pana Macieja Berka Prezesa Rządowego Centrum Legislacji wypowiedziane podczas posiedzenia Rady Służby Cywilnej w dniu 27 sierpnia 2009 r.:

Jeżeli   chodzi   o   najbardziej zasadniczy   dylemat   jak   rozumiem   dotyczący   grupy   urzędników
mianowanych służby cywilnej. [...]
I   podejmując decyzję   o   wyłączeniu   kogoś   na   poziomie   ustawowym   trzeba   się
zastanowić   czy   jest   konstytucyjnie   dopuszczalne.   Jakie wartości   konstytucyjne  
przemawiały   by   za   tym   żeby   ta   grupa temu wyłączeniu podlegała.[...]

Dodano: 15 Wrz 2009 11:00 am

Tak na deser przytoczę jeszcze słowa Przewodniczącego Rady Służby Cywilnej - pana Adama Leszkiewicza, wypowiedziane podczas posiedzenia Rady Służby Cywilnej w dniu 27 sierpnia 2009 r.:

[...] Niezwykle dla mnie ważna sprawa.   Znaczy   ja   uważam,   że   w   tej   ustawie   nie   powinno   być
odstępstw. Albo tniemy albo nie tniemy.[...]

Własnie Panie Berek i Leszkiewicz, w jaki sposób wyjaśnicie zgodność z Konstytucją znaczne ograniczenie praw urzędników/pracowników służby cywilnej do zarabiania legalnie pieniędzy na drugim etacie?
  Nauczycielom Państwo płaci za uczenie dzieci - jednak robią to tak nieudolnie że dzieci musza u nauczycieli brać korepetycje. Ciekawe czy dużo nauczycieli płaci podatek od korków...
  Lekarzom Państwo płaci za leczenie pacjentów szpitalach. Żeby szybko trafić do szpitala pod dobrą opiekę trzeba pójść prywatnie do właściwego lekarza. Bez kas fiskalnych...
  Specom z MF państwo płaci za przygotowanie czytelnych przepisów podatkowych i za informowanie jak je wykonywać. Czemu taką popularnością cieszą się kursy prawa podatkowego na których wykładają Ci sami spece z MF i sędziowie... I co właściwie tam wykładają - jak płacić wyższe podatki?

Czemu szeregowi pracownicy skarbówki, nie mający żadnego wpływu na wydawanie decyzji i kontrolę podatników, nie mają prawa pracować?
  Czemu ograniczono prawa dużej grupy obywateli, nie rekompensując tego w żaden sposób? Jeśli Państwo zabiera mi nieruchomość pod budowę autostrady dostaję odszkodowanie - zgodnie z konstytucją. Jako pracownik/urzędnik służby cywilnej mamy ograniczone możliwości LEGALNEGO ZAROBKOWANIA - w zamian niską pensję, wyrzucić można nas w krótszym terminie niż innych pracowników - pytam się czy to jest zgodne z Konstytucją?

15 wrz 2009, 14:48
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Post przesłanie Panów Berka i Leszkiewicza do młodych ludzi
Drago                    

normalny                    

Jeżeli   chodzi   o   najbardziej zasadniczy   dylemat   jak   rozumiem   dotyczący   grupy   urzędników mianowanych służby cywilnej. [...]
I   podejmując decyzję   o   wyłączeniu   kogoś   na   poziomie   ustawowym   trzeba   się zastanowić   czy   jest   konstytucyjnie   dopuszczalne.   Jakie wartości   konstytucyjne  przemawiały   by   za   tym   żeby   ta   grupa temu wyłączeniu podlegała.[...]

[...] Niezwykle dla mnie ważna sprawa.   Znaczy   ja   uważam,   że   w   tej   ustawie   nie   powinno   być odstępstw. Albo tniemy albo nie tniemy.[...]

Własnie Panie Berek i Leszkiewicz, w jaki sposób wyjaśnicie zgodność z Konstytucją znaczne ograniczenie praw urzędników/pracowników służby cywilnej do zarabiania legalnie pieniędzy na drugim etacie?
  Czemu szeregowi pracownicy skarbówki, nie mający żadnego wpływu na wydawanie decyzji i kontrolę podatników, nie mają prawa pracować?
  Jako pracownik/urzędnik służby cywilnej mamy ograniczone możliwości LEGALNEGO ZAROBKOWANIA - w zamian niską pensję, wyrzucić można nas w krótszym terminie niż innych pracowników - pytam się czy to jest zgodne z Konstytucją?

Panowie Berek i Leszkiewicz wysłali wyraźne przesłanie do młodych ludzi:
MŁODZIEŻY! TRZYMAJCIE SIĘ Z DALA OD URZĘDÓW!
ANI NIE ZAROBICIE TAM PIENIĘDZY.
ANI SOBI NIE DOROBICIE.
ANI NAWET WASZA PRZYSZŁOŚĆ NIE JEST TAM PEWNA.

TAK TRZYMAĆ!
ROZPIERDZIELICIE TO CO OD WIELU LAT BYŁO BUDOWANE: SŁUŻBĘ CYWILNĄ.

:za2:

Pan Berek w całej krasie:

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

15 wrz 2009, 17:10
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Czy ktoś wie co ci gienjusie powiedzieli na posiedzeniu KT? Może któryś był łaskaw odpowiedzieć na jakieś pytania?

15 wrz 2009, 19:03
Fachowiec

POSTY        1834
supersaper                    

Czy ktoś wie co ci gienjusie powiedzieli na posiedzeniu KT? Może któryś był łaskaw odpowiedzieć na jakieś pytania?

Wersja pisana posiedzień z udziałem MF ukazywała się następnego dnia na forum do tej pory. Niestety, przelanie tych głupot na papier trochę trwa.

15 wrz 2009, 21:31
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 219 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona